Aktywne Wpisy

mirko_anonim +13
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
sruba_m3 +118
Ech, dobrze wam radzę. Nie róbcie sobie gówniaka. Największy błąd w moim życiu. Jakby podsumować pięcioletni czas jaki spędził na tej planecie to najbardziej uderza dysproporcja chwil dobrych do chwili złych (oczywiście z mojej perspektywy, a nie jego), gdzie dobrych to jest jakieś 5 min dziennie, reszta to złe. Przy czym te dobre to jakieś g---o typu rozśmieszy cię, albo po prostu zrobi coś jak należy, czyli w ogólnym rozrachunku c---a warte

No i nie 50k, ale 80k. Wszedł bonus roczny ( ͡° ͜ʖ ͡°) (-‸ლ)
źródło: comment_1671744765blXAgiHB4QWM6p77iZFqge.jpg
Pobierz@arysto2011: jak mając taką stawkę dostajesz taki hajs? Ja mam podobną i dostaję 50k tylko.
Ta premia to za 2 miesiące czy też masz 2 prace?
@arysto2011:
Spoko, będę miał to na uwadze, dzięki za radę. Chociaż ja też typowo w DataScience raczej nie chcę iść (a przynajmniej na ten moment) tylko bardziej zgłębiać devopsowe arkana
@masz_fajne_donice: 30k W tym screenshocie to właśnie roczna premia. Normalnie wychodzi 50k
@Kormoran123: Wiem,cały czas uczę się zlecać :)
Lepiej nauczyć się od początku JavaScript czy lepiej brnąć w coś innego ?
@Walnij_Kielona: Zależy od tego, co chcesz robić. JS ma zastosowanie głównie w web-devie. Jeżeli to jest to, co Cię jara, to tak.
źródło: comment_16718128887qUHTc83t6obxLUT8q2vVu.jpg
Pobierz