@KompleksIndygo: Ten ser nie wygląda na ser dobrej jakości. Te skrawki mięsa w stylu kebab też nie wyglądają na wysokiej jakości. Ilość czarnych oliwek jest absurdalna i służy chyba głównie temu, by maskować smak wspomnianych przeze mnie skrawków mięsa. A ciasto wygląda okropnie.
@jarzynka dokładnie - taka, polska pizza na grubym cieście z masą składników ma może suche, gumowate brzegi, ale przynajmnie środek jest surowy a składniki zaparzone pod serem ( ͡º͜ʖ͡º)
mini stolikow dla karlow, czyli właściciel dba o tych wykluczonych.
@Dariel: No to gratuluję wytycznych w kontekście wyboru odpowiednich dań :) Doceniam dowcip, ale ja pizzę widzę raczej na dolnym zdjęciu. Oczywiście jest kilka stylów pizzy, ale pizza z górnego zdjęcia nie zachęca wyglądem składników, nie zachęca wyglądem ciasta i przeraża doborem tego bałaganu który został wrzucony na ser. Ale des gustibus non est disputandum ¯\_(ツ)_/¯
@paramyksowiroza o gustach się nie dyskutuje, to jedno z najglupszych powiedzenien.
Jakbym zobaczył na żywo może bym się zastanawiał. Jadlem zarówno te włoskie jak i amerykańskie pizze i zarówno jedne jak i drugie były dobre lub tragiczne. Aczkolwiek preferuje amerykańskie wydanie.
@paramyksowiroza może i nie wygladam dla Ciebie, bo jak widzę w tej dyskusji, to lubisz oceniać po pozorach i szufladkowac ludzi. Odczuwam z Twojej strony klasizm.
Jedzenie amerykańskiej pizzy to żaden problem. Znacznie bardziej wolę dobra amerykanska pizze z rozlozonymi odpowiednio składnikami, niż ubogą pizzę włoską. Dodatkowo ten mit, że wloska pizza to wysokiej jakości skladniki, a tak naprawdę w wielu restauracjach daja pierwsze lepsze skladniki.
@jarzynka Pamiętam jak kiedyś zaprosiłem różową do jakiejś niby turbo zajebistej włoskiej pizzerii, to kurła nawet keczupa nie dali, a ciasto jak karton smakowało
@jarzynka: niestety ten mem to prawda. Polska pizza z resztek z lodówki to jest coś a nie jakiś włoski placek drożdżowy z przecierem pomidorowym i mozzarella albo i bez niej.
@okfmale akurat "placek drożdżowy" to polski wynalazek gdzie daje się ich jakieś chore ilości typu ćwierć kostki na kilo mąki i do tego jeszcze #!$%@? się cukru żeby jeszcze bardziej podkręcić ich pracę. Włoska pizza to dosłownie kilka gramów drożdży tak że ich smak nie jest wyczuwalny.
@paramyksowiroza nie, to sa moje wrazenia w tej dyskusji. Nie oceniam Cię za całokształt tylko sprecyzowalem, jakie odnosze wrażenie w tej rozmowie.
Tak samo i w przypadku pizzy. Napisałem o wielu restauracjach, bo prawie we wszystkich w jakich bylem pizza mi nie smakowala, a po części nawet rozchorowalem się. Po prostu istnieje mit, że pizza wloska ma lepsze skladniki, a ja uwazam, że tu nie chodzi o rodzaj, a raczej gdzie zamawiasz
@paramyksowiroza: Stary, przecież dla tych ludzi wyżej, jedzenie to tylko i wyłącznie zaspokojenie potrzeby fizjologicznej a o kuchni wiedzą tyle,że jest to jedno z pomieszczeń w ich domu. W której to pewnie #!$%@?ą z koryta bo przecież gdzie to tak mało ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie warto, a poza tym to gadam tak bo teraz jest tak modnie gadać.
Cywilizowany człowiek woli mniej jedzenia dobrej jakości, niż stertę syfu.
@KompleksIndygo: Nie, odniosłeś się do konkretnego zdjęcia.
A co Ty widzisz dobrego na górnym zdjęciu?
A tak na serio, to gratuluje widzenia jakości składników po samym zdjeciu w #!$%@? jakości.
Ja widzę pizze na górnym zdjęciu.
@Dariel: No to gratuluję wytycznych w kontekście wyboru odpowiednich dań :)
Doceniam dowcip, ale ja pizzę widzę raczej na dolnym zdjęciu.
Oczywiście jest kilka stylów pizzy, ale pizza z górnego zdjęcia nie zachęca wyglądem składników, nie zachęca wyglądem ciasta i przeraża doborem tego bałaganu który został wrzucony na ser.
Ale des gustibus non est disputandum ¯\_(ツ)_/¯
A tak na serio, który
Jakbym zobaczył na żywo może bym się zastanawiał. Jadlem zarówno te włoskie jak i amerykańskie pizze i zarówno jedne jak i drugie były dobre lub tragiczne. Aczkolwiek preferuje amerykańskie wydanie.
@Dariel: Jakoś nie wyglądasz mi na osobę kompetentną do oceny łacińskich sentencji.
No cóż, to już Twój problem a nie mój. Jedz sobie co chcesz i życzę smacznego!
Jedzenie amerykańskiej pizzy to żaden problem. Znacznie bardziej wolę dobra amerykanska pizze z rozlozonymi odpowiednio składnikami, niż ubogą pizzę włoską. Dodatkowo ten mit, że wloska pizza to wysokiej jakości skladniki, a tak naprawdę w wielu restauracjach daja pierwsze lepsze skladniki.
@Dariel: A to już nie jest ocenianie ludzi po pozorach? :)
Czyli jak w knajpie zrobią kiepski bigos to znaczy że bigos jako potrawa jest zły?
Nie ogarniam Twojej argumentacji :)
Tak
Tak samo i w przypadku pizzy. Napisałem o wielu restauracjach, bo prawie we wszystkich w jakich bylem pizza mi nie smakowala, a po części nawet rozchorowalem się. Po prostu istnieje mit, że pizza wloska ma lepsze skladniki, a ja uwazam, że tu nie chodzi o rodzaj, a raczej gdzie zamawiasz
Nie warto, a poza tym to gadam tak bo teraz jest tak modnie gadać.