Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #operacjenaplikach

Mireczki pytanko mam, od razu na wstępie mówię, że to jest zadanie na poziomie technikum, bo mamy zrobić zadanko i nie wiem za cholerę jak dalej je robić. Polecenie brzmi tak :

"W pliku tekstowym "anagram.txt" znajduje sie 200 wierszy zawierajacych po 5 slow w kazdym wierszu. Slowa są oddzielone znakiem odstepu. Dlugosc slow wynosi od 1 do 20 znakow. Napisz program, ktory wyszukuje w pliku "anagram.txt " te wiersze, w ktorych wszystkie slowa znajdujace sie w danym wierszu maja taka sama liczbe znakow i zapisuje te w wiersze w pliku zad2.txt"

Tyle mam - Kod : http://pastebin.com/8UVfVn0L
  • 22
@jata: Znowu źle napisałem - z wierszy o różnych ilościach znaków w wyrazach, zapisać te, które mają taką samą ilość znaków w słowach - jako wiersze ogólnie, nie jako same słowa, dlatego mi się ubzdurała tablica do której można zapisywać ilości znaków w słowach wiersza :P Zrozumiałem to zadanie jako bardziej porównanie wierszy niż słów, o tak :)

@jaskowice1: Jak już masz wczytany plik, lecisz po wierszach, substringiem dzielisz je
@szoorstki: @jata: @Ginden: @echelon_:

a tak :

while ((s = br.readLine()) != null) {

StringTokenizer slowo = new StringTokenizer(s," ");

a=slowo.nextToken();

b=slowo.nextToken();

c=slowo.nextToken();

d=slowo.nextToken();

e=slowo.nextToken();

if(a.length()==b.length() && b.length()==c.length() && c.length()==d.length() && d.length()==e.length()) System.out.print(a+" "+b+" "+c+" "+d+" "+e+"\n");

}

Już mam podzielone na słowa, wszystko okej, tylko jak sprawdzić czy słowa w wierszu mają tyle samo znaków?
while ((s = br.readLine()) != null) {

StringTokenizer slowo = new StringTokenizer(s," ");

a=slowo.nextToken();

b=slowo.nextToken();

c=slowo.nextToken();

d=slowo.nextToken();

e=slowo.nextToken();

if(a.length()==b.length() && b.length()==c.length() && c.length()==d.length() && d.length()==e.length()) System.out.print(a+" "+b+" "+c+" "+d+" "+e+"\n");

}

@szoorstki:

A jak byś miał 20 słów w wierszu to zrobił byś 20 zmiennych?