Aktywne Wpisy

tomkom +36
Dzisiejsza fota Pudziana. 46 lat. Jak to jest że walił koks 30 lat, jako najsilniejszy człowiek na ziemi bez testów antydopingowych to pewnie całe laboratorium na sniadania leciało. Od 30 lat widoczny sześciopak bez dnia przerwy i jest przy tym w pełni zdrowy.
#silownia
#silownia

wqon +198

Mireczki pytanko mam, od razu na wstępie mówię, że to jest zadanie na poziomie technikum, bo mamy zrobić zadanko i nie wiem za cholerę jak dalej je robić. Polecenie brzmi tak :
"W pliku tekstowym "anagram.txt" znajduje sie 200 wierszy zawierajacych po 5 slow w kazdym wierszu. Slowa są oddzielone znakiem odstepu. Dlugosc slow wynosi od 1 do 20 znakow. Napisz program, ktory wyszukuje w pliku "anagram.txt " te wiersze, w ktorych wszystkie slowa znajdujace sie w danym wierszu maja taka sama liczbe znakow i zapisuje te w wiersze w pliku zad2.txt"
Tyle mam - Kod : http://pastebin.com/8UVfVn0L
Napisz bez kodu co masz. Potem porównaj z tym co masz zrobić. Potem pomyśl jaki będzie następny krok w twoim algorytmie. A pisz kod na końcu.
Ładowanie pliku txt: http://stackoverflow.com/questions/4716503/best-way-to-read-a-text-file (bo nie wiem, z czym problem)
Potem po kolei substring na spację, liczenie długości słów w wierszu, można zapisywać do tablicy albo listy wyniki
Możesz też każdy wiersz rzucić jako obiekt i potem je łatwo porównać w liście, dzięki Comparable
@szoorstki: a po co niby? lecisz po kolei po wyrazach i jak liczba znaków nie zgadza się z poprzednią to olewasz wiersz i lecisz dalej
@jaskowice1: Druga połowa, to co dokładnie?
@szoorstki: no bo dokładnie o to chodzi:P a tak btw. ilość to może być piwa, albo wody - liczba znaków.
@jaskowice1: Jak już masz wczytany plik, lecisz po wierszach, substringiem dzielisz je
a tak :
while ((s = br.readLine()) != null) {
StringTokenizer slowo = new StringTokenizer(s," ");
a=slowo.nextToken();
b=slowo.nextToken();
c=slowo.nextToken();
d=slowo.nextToken();
e=slowo.nextToken();
if(a.length()==b.length() && b.length()==c.length() && c.length()==d.length() && d.length()==e.length()) System.out.print(a+" "+b+" "+c+" "+d+" "+e+"\n");
}
Już mam podzielone na słowa, wszystko okej, tylko jak sprawdzić czy słowa w wierszu mają tyle samo znaków?
StringTokenizer slowo = new StringTokenizer(s," ");
a=slowo.nextToken();
b=slowo.nextToken();
c=slowo.nextToken();
d=slowo.nextToken();
e=slowo.nextToken();
}
@szoorstki:
A jak byś miał 20 słów w wierszu to zrobił byś 20 zmiennych?