Wpis z mikrobloga

Czy miewacie, miewaliście ataki paniki? Ja niestety miewam... straszne to jest uczucie! ogromny strach, zalewam się potem, serce biję jak szalone, odrealniony jestem ah szkoda gadać. Najgorzej że czasami mi się to ciągnie po kilka razy dziennie.

#nerwica #nerwicalekowa #atakpaniki
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SoaoheviVenusss: Wiem dobrze o czym piszesz ,ból w lewej stronie jest dla ataków typowy,nie bój się o serce,bo gdyby to było ono to bolały środek, ja też odczuwam kłucie w lewej stronie. Próbowałeś może technikę relaksacji Jacobsona? Mi ona pomaga w wyrzuceniu napięcia z kolejno poszczególnych mieści. Polega na tym,że zaciskasz po kolei mięśnie od stóp do twarzy.
Jeśli chcesz to możemy popisać na pv o naszych przypadłościach:)
  • Odpowiedz
@SoaoheviVenusss: Ale dlaczego takie masz podejście? Nie lepiej pomyśleć sobie ,że "jeśli będę brał tabletki,to poczuje się wolny od lękow i strachu"? Może to wcale nie są jakieś mocne leki. Pamiętasz ich nazwę? Nie jest tak ,że od razu musisz mieć dawkę 1000 i będziesz chodzić jak naćpany :p
  • Odpowiedz
@SoaoheviVenusss: Ja też jestem panikarą,boje się tak samo jak Ty, ale może przyjmiesz strategię,że te leki właśnie mają cię uchronić od chorób. To mimo wszystko jest prawda , nieleczona nerwica prowadzi do jeszcze większych problemów. Spróbuj sobie może pobrać pilsy miesiąc i zobaczysz jak się czujesz po nich. Jeśli nie ,to z pomocą lekarza odstąpisz. Pamiętaj że niektóre leki muszą się zaadaptować przez min.tydzien i na początku mogą nie dawać
  • Odpowiedz
@SoaoheviVenusss: Namawiam Cię do farmakologi,bo wiem jak bardzo mi pomaga. Obudziłam się dziś w nocy ze strasznym lękiem ,strachem,przerażeniem. Nie mogłam już zasnąć ,byłam w strasznej rozsypce, nie chodzę do pracy od 3 dni i boje się ,że mnie zwolnią. Ale wypracowałam plan że o 24 wezmę tabletki ,które będą działać do rana a ja wstanę normalnoe do pracy ,normalnie będę funkcjonować ,bez strachu.
Może dasz się przekonać,bo to może
  • Odpowiedz