Aktywne Wpisy
wonsz1 +98
U was też mówicie jo, jo?
mówicie u Was jo?
- jo 35.7% (973)
- nie 64.3% (1756)
OlaKordasOfficial +183
Uwielbiam kiedy wykopki odkrywają, że żyją w bańce. Szok i niedowierzanie, bo okazało się, że te wszystkie afery i komisje, którymi tu żyjecie gówno dały. Przeciętny Polak dalej nie ufa Tuskowi i Hołowni, a Lewica to już w zasadzie plankton polityczny. Nawet skompromitowana w waszym mniemaniu konfederacja wypadła lepiej. Powodzenia w dalszym rozliczaniu PiSu, bo przecież jak można tu było wielokrotnie wyczytać, każdy szanujący się wyborca koalicji ma w dupie 92 niezrealizowane
#frytki #gotowanie #kulinaria #pytanie #jedzenie #logikarozowychpaskow
1) gatunek ziemniaków - nie każde ziemniaki nadają się na frytki. Ziemniaki dzielą się na typy A/B/C i pośrednie np. AB. Poczytaj w internecie jakie do czego.
2) proces smażenia. Frytki najlepiej smażyć dwa razy, najpierw w niskiej temperaturze, potem w wysokiej. Przyda się termometr. Jeżeli upierasz się przy jednorazowym smażeniu to świetny efekt daje wrzucenie frytek na ZIMNY olej, powolne doprowadzenie do temperatury około 130 st, smażenie ich tak
Komentarz usunięty przez autora
Zobacz że takie frytki ze sklepu da się już "jeść" od razu, to nie są surowe ziemniaki