Aktywne Wpisy

hamster151 +11
Podczas robienia powideł trochę śliwki prysnęło na mnie z gara i oparzyło. W miejscu oparzenia wyrósł pęcherz, przebijać czy nie? Glosy oddajemy w komentarzach.
#ankieta #pytaniedoeksperta
#ankieta #pytaniedoeksperta
źródło: IMG_3959
Pobierz
xDrive +23
Jak nie cofnie swoich słów, to wypierdaIam...
36 lat? Co robiła przez ostatnią połowę swojego życia? Poza tym, co robi teraz: chcę, daj, miej, bądź...
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #k0bieta #k0biety
36 lat? Co robiła przez ostatnią połowę swojego życia? Poza tym, co robi teraz: chcę, daj, miej, bądź...
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #k0bieta #k0biety
źródło: Screenshot_20250810_163654_Tinder
Pobierz




#frytki #gotowanie #kulinaria #pytanie #jedzenie #logikarozowychpaskow
1) gatunek ziemniaków - nie każde ziemniaki nadają się na frytki. Ziemniaki dzielą się na typy A/B/C i pośrednie np. AB. Poczytaj w internecie jakie do czego.
2) proces smażenia. Frytki najlepiej smażyć dwa razy, najpierw w niskiej temperaturze, potem w wysokiej. Przyda się termometr. Jeżeli upierasz się przy jednorazowym smażeniu to świetny efekt daje wrzucenie frytek na ZIMNY olej, powolne doprowadzenie do temperatury około 130 st, smażenie ich tak
Komentarz usunięty przez autora
Zobacz że takie frytki ze sklepu da się już "jeść" od razu, to nie są surowe ziemniaki