Roborock s7 wjezdza mi na nogi od suszarki na pranie i się tam blokuje. Da sie jakos ustawic zeby nie wjezdzal na takie rzeczy? Wirtualnych scian nie bede robic na to, bo szuszarka jest raz w jednym miejsxu, a za dwa dni moze byc pol metra dalej. #roborock #sprzatanie #elektronika #robotsprzatajacy #odkurzacz #pytanie #xiaomi
@VirusX: mam to samo i też mnie to troszkę denerwuje xd jak się dowiesz to daj znać. Ja jedynie staram się stawiać w tym samym miejscu i robić wirtualną ścianę. Czasami też na czas sprzątania postawię suszarkę na łóżku :)
@hipeq69: na stare xaiomi odkurzacze pomagała taśma magnetyczna (bo jako "wirtual wall" niby naklejana na podłogę/pod dywanem) - skoro reaguje na taśmę magnetyczną to zestaw magnesów - pchełek przyklejonych tasmą izolacyjną co kawałek - też go świetnie odstrasza. Nie wiem czy S7 (jako posiadający "virtual wall" w apce, a nie w postaci akcesorium do dokupienia i klejenia sobie do podłog) też ma czujniki na to?
Roborock s7 wjezdza mi na nogi od suszarki na pranie i się tam blokuje. Da sie jakos ustawic zeby nie wjezdzal na takie rzeczy?
@VirusX: przekonaj różowego, żeby suszarka stała zawsze w dokładnie tym samym miejscu, zrób sobie na mapie tam gdzie jego nogi po pasku "ściany wirtualnej" i tyle.
#roborock #sprzatanie #elektronika #robotsprzatajacy #odkurzacz #pytanie #xiaomi
Jak nie - to zrobić
@VirusX: przekonaj różowego, żeby suszarka stała zawsze w dokładnie tym samym miejscu, zrób sobie na mapie tam gdzie jego nogi po pasku "ściany wirtualnej" i tyle.