Aktywne Wpisy
Kopyto96 +249
Chłop ostatnio na główną wstawił zdjęcie z ładnym widokiem ze swojego domu w Nowym Sączu i zaraz wysyp hejtu XD
-Jak możesz tam mieszkać?!! Przecież to dziura!!!!!!11oneone
-Hahaha jaka rudera do remontu, a ja tutaj mój mikroaparament 14m2 luksus
-I co?! Gdzie tam kupisz wegańskie latte z sojowym mlekiem? hahaha
-Masakra, tam nawet nie ma Teatru gdzie chłop się za babę przebiera
-Hurr durr tam nie ma fancy knajp!
-I co ci
-Jak możesz tam mieszkać?!! Przecież to dziura!!!!!!11oneone
-Hahaha jaka rudera do remontu, a ja tutaj mój mikroaparament 14m2 luksus
-I co?! Gdzie tam kupisz wegańskie latte z sojowym mlekiem? hahaha
-Masakra, tam nawet nie ma Teatru gdzie chłop się za babę przebiera
-Hurr durr tam nie ma fancy knajp!
-I co ci

3033540 +4
ktoś mnie oświeci dlaczego odpowiedź NIE jest prawidłowa? #prawojazdy #motocykle #samochody #praworuchudrogowego

W przypadku biletów okresowych brałem pod uwagę strefy miejskie, bilety na wszystkie linie bez żadnych wykluczeń w danej strefie.
Jakieś drobne niuanse mogły mi ucieć, więc postujcie sprostowania w komentarzach. Poza tym za cholere nie byłem w stanie zrozumieć cen biletów jednorazowych w Częstochowie - jakoś dziwacznie to mieli opisane na stronie.
#warszawa #krakow #lodz #wroclaw #poznan #gdansk #trojmiasto #szczecin #bydgoszcz #perlapulnocy #lublin #bialystok #katowice #czestochowa #torun #olsztyn
Bilet jest ważny w obu strefach.
@Kaelthas: to chyba czegoś brakuje we Wrocławiu, bo u nas jest jakaś zniżka na bilety okresowe za podatki. Według tej strony bilet miesięczny za podatki kosztuje 90zł, a nie 110
https://www.wroclaw.pl/nasz-wroclaw/tansze-bilety-z-programem-nasz-wroclaw
Np. na poniedziałek zapowiedzieli, że "być może zostanie wprowadzony weekendowy rozkład jazdy z powodu śniegu". I ty się teraz człowieku domyślaj w poniedziałek przed robotą czy masz iść na weekendowy czy roboczy rozkład xD
Poza tym jako jedno z niewielu miast z komunikacyjnym rigczem liczy się czas przystankowy i nawet jak stoisz w korku to bilet jest ważny, a w takim np. Krakowie trzeba płacić tyle ile się akurat przydarzy stać/jechać. Chory pomysł.
1) podawaj ceny okresowych dla mieszkańców danego miasta
2) niech okresowe będą na te same strefy
3) odnośnie pkt 1-2 to mnie w Lublinie miesięczny kosztuje 96zł (bo tu mieszkam i płacę podatki) i mam w tej cenie strefy 1 (miasto) + 2 (gminy ościenne) a ktoś z gminy np. Konopnica za taki sam pakiet musi wybulić nie 128zł tylko 188zł, bo ten za 128zł to tylko na miasto jest.
1) Podaje (w nawiasie)
2) Są, we wszystkich miastach brałem tylko miejskie strefy.
Plus za chęci zrobienia takiego zestawienia, bądź co bądź trudnego (np. bilet jednorazowy w Poznaniu z
Bilet jednorazowy pozwala albo na przejzd jedną linią ile chcesz, albo na przesiadki w ciągu 45 minut
Ulgowy - 2,10, Normalny - 4,20