Aktywne Wpisy
pavlucco +413
Dostałem takie info od koleżanki z Wrocławia.
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
źródło: 1000015808
Pobierz
jmuhha +37
Jak można wykorzystać wnękę dla 5latka w pokoju dziecięcym?
źródło: 1000021259
Pobierz

a ten przepis to jest złodziejstwo w czystej postaci
@amath:
skąd protesty?
teraz nagle się okazuje że niby wszyscy jeżdzimy trzeźwi, ale tak naprawdę to nie jesteśmy pewni czy nie wydmuchamy ponad 1 promila :D
@amath: Przepadek narzędzia przestępstwa to złodziejstwo? XD
Ukradzionych pieniędzy czy innych dóbr też złodziejowi nie konfiskować, niech ma po wyjściu z pierdla?
po drugie to jest własność prywatna, o ile nie pochodzi z przestępstwa jest święta, ktoś na to zarobił kupił i jest to jego własność
identyczna kara dla wszystkich, skoro już tak bardzo się sracie żeby zabolało, to nie wiem 20k
odebranie dziecku zabawki to taka sama kara co zdetronizowanie króla, jeżeli chodzi o poczucie bycia ukaranym :)
@amath: kara ma zaboleć a nie być równa w wartości pieniężnej
stąd np. w Findlandii i chyba w Szwajcarii - jest zależna od zawartości portfela karanego
jeżeli będziemy karać mandatem 50zł wszystkich, to celebryci będą sobie jeździć jak chcą i parkować
to jest moja prywatna własność, na którą uczciwie zarobiłem i nikt nie ma prawa mi jej odbierać.
napisałem 20000 złotych dla przykładu, a nie 50 złotych
jest na prawdę miliard sposobów, na które można to ogarnąć
może być 20000 , ale jak np. lubisz jeździć po pijaku to kupujesz strucla 20 letniego i ci nie zabiorą "prywatnej własności" tylko tico za 3000
potem zresztą odkupisz je na licytacji :)
kara powinna trochę zaboleć, po to żeby zmusić do rozmyślań i do jakiegoś
Generalnie kara ma zapobiegać jakiemus zjawisku i po Twoich komentarzach widac, że będzie działała. Poki mozna było placic i jezdzic było ok, ale jak zabiorą to
jak zabiorą to ten kogo stać po prostu kupi sobie drugi, ale chociażby weźmie z garażu i nadal będzie jeździł :) a ten którego nie stać nie, ot komusza sprawiedliwość :)
Możliwe,