Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +583
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +698
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

Specjalizować się czy być złotą rączką w programowaniu? Te i inne dygresje już dostępne pod adresem:
https://ostrapila.pl/87
#programowanie #dotnet #python #java #javascript #software #php #podcast #testowanie #polskipodcast #programista15k #ostrapila
źródło: comment_16685875951gvsWkmb2wyQMN6Vpq9wRy.jpg
PobierzStare dobre przysłowie mówi że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ja mimo że jako Java Software Developer z 5 letnim doświadczeniem to od początku pracy robiłem jako one-man-army i na przykład czuję, frustrację że nie jestem dobry w niczym. Powoli dochodzę do następujących wniosków
1. To nie jest ciekawa praca, bo dotyka wielu dziedzin, tylko brak możliwości skupienia się na czymkolwiek i ciągłe przerywanie pracy skokami
- ten kod w lua nie ma buga :D zostal przetestowany doglebnie przeze mnie mial setki load testow i reliability testow + mial audyty zrobione zewnetrzne - to taki kawalek kodu przez ktory idzie kazdy pakiet organizacji ktora zostala uznana za krytyczna dla stabilnosci sektora finansowego w UK
- dla mnie reliabiility i scalability to tez wymaganie funkcjonalne wiec nie kloci