Aktywne Wpisy

BlackpillMonster +39
Uwielbiam te posty "AI mnie nie zastąpi bo moja praca wymaga KREATYWNOŚCI i ZROZUMIENIA BIZNESU" xD
Serio, to jest najczystsze copium jakie widziałem od czasów "nauczę się programować i będę zarabiał 30k". Pamiętacie jak taksówkarze mówili, że Uber nigdy nie wejdzie do Polski? Albo jak kasjerki w Biedronce śmiały się z kas samoobsługowych?
"Ale AI nie rozumie kontekstu!" - nie musi. Wystarczy, że jeden senior z Cursorom/Claude/Codexem zrobi robotę pięciu juniorów. A potem przyjdzie
Serio, to jest najczystsze copium jakie widziałem od czasów "nauczę się programować i będę zarabiał 30k". Pamiętacie jak taksówkarze mówili, że Uber nigdy nie wejdzie do Polski? Albo jak kasjerki w Biedronce śmiały się z kas samoobsługowych?
"Ale AI nie rozumie kontekstu!" - nie musi. Wystarczy, że jeden senior z Cursorom/Claude/Codexem zrobi robotę pięciu juniorów. A potem przyjdzie

Metodzik +83
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Definitely Not Fried Chicken za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
- METACRITIC: Metascore: X/100, Userscore: 5.5/10
🔥 Definitely Not Fried Chicken za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
- METACRITIC: Metascore: X/100, Userscore: 5.5/10

Specjalizować się czy być złotą rączką w programowaniu? Te i inne dygresje już dostępne pod adresem:
https://ostrapila.pl/87
#programowanie #dotnet #python #java #javascript #software #php #podcast #testowanie #polskipodcast #programista15k #ostrapila
źródło: comment_16685875951gvsWkmb2wyQMN6Vpq9wRy.jpg
PobierzStare dobre przysłowie mówi że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ja mimo że jako Java Software Developer z 5 letnim doświadczeniem to od początku pracy robiłem jako one-man-army i na przykład czuję, frustrację że nie jestem dobry w niczym. Powoli dochodzę do następujących wniosków
1. To nie jest ciekawa praca, bo dotyka wielu dziedzin, tylko brak możliwości skupienia się na czymkolwiek i ciągłe przerywanie pracy skokami
- ten kod w lua nie ma buga :D zostal przetestowany doglebnie przeze mnie mial setki load testow i reliability testow + mial audyty zrobione zewnetrzne - to taki kawalek kodu przez ktory idzie kazdy pakiet organizacji ktora zostala uznana za krytyczna dla stabilnosci sektora finansowego w UK
- dla mnie reliabiility i scalability to tez wymaganie funkcjonalne wiec nie kloci