Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 253
#rozowepaski #pytanie do was. Jak radzicie sobie w #kuchnia ? Chodzi o produkty. Też prowadzicie taką listę jak poniżej z terminem przydatności? Ostatnio siora powiedziała mi, że mam nierówno pod sufitem :) ale ja widzę same zalety w takiej tabelce. Na przykład dzięki niej wiem co muszę w pierwszej kolejności zjeść czy jak mam ochotę na konkretne danie to wystarczy szybki rzut oka w sklepie na listę i wiem jakich składników brakuje i co muszę kupić
Ar_0 - #rozowepaski #pytanie do was. Jak radzicie sobie w #kuchnia ? Chodzi o produkt...

źródło: comment_16680636676CGGccFfRyHUZg7s4qO0yC.jpg

Pobierz
  • 159
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ar_0: nie myslales o jakiejs apce mobilnej ktora skanowalaby daty i dopisywalaby automatycznie produkty do tabelki? ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko lokalozacje trzeba by dodawac recznie nadal
  • Odpowiedz
@szpongiel: tylko że od krytyki mojego sposobu organizacji Ty zacząłeś, bo "Tobie się nie chce" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W zasadzie to rób jak chcesz. Mój sposób zarządzania zapasami nie wyklucza spontanu, dlatego że to co na liście to plan minimum - to co najpotrzebniejsze. W sklepie dobieram rzeczy z promocji, albo coś na co mam ochotę. Zawsze też mogę zrobić to co zaplanowałam trochę później,
  • Odpowiedz
Kurde zajebiste. Zazdrocha, chociaż ja musiałabym pewnie na długim zwolnieniu lekarskim siedzieć żeby się zabrać za taka tabelkę :D ale podziwiam
  • Odpowiedz
@Ar_0: ooo tabelkowicz, czesc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przyprawy i szybkopsujace sie rzeczy to juz dla mnie za duzo zachodu i potencjalny rachunek zyskow i strat na skrupulatnym notowaniu szybkozbywalnych produktow jest za slaby, ale min. podsumowanie wydatkow na rachunki i energie moge ci podac co do grosza z ostatnich 5 lat dla kazdego mieszkania ;).
PS moje ulubione gry to strategie ekonomiczne, mam tabelki do
  • Odpowiedz
  • 0
@Ar_0: takie tabelki są spoko jak się automatycznie aktualizują bo utrzymanie tego to masakra
Jak lubisz to rób; ja się przejechałem jak się okazało, że maintanance zabiera więcej czasu niż szybkie spojrzenie w szafke :P
  • Odpowiedz
  • 1
@Ar_0: nie myslales o jakiejs apce mobilnej ktora skanowalaby daty i dopisywalaby automatycznie produkty do tabelki? ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko lokalozacje trzeba by dodawac recznie nadal

@plusujemny: nie myślałem (lubię tabelki) ale dobrą apką bym nie pogardził

@Ar_0: nie chciałoby mi się zaglądać do komputera przy każdych zakupach i uzupełniać takiej listy.

@StraznikGrobowca:
  • Odpowiedz
@Ar_0: No i elegancka tabelka, bo przynajmniej ci nie umknie że coś już się psuje. Ja np. tak robię z budzikami - odpalam je sobie w telefonie i/lub na komputerze aby o czymś nie zapomnieć. Nastawiam budzik nawet po to, żeby sobie zrobić herbatę, bo zapomnę i będę włączał czajnik 10 razy zanim ją zrobię XD Może i dziwaczne, ale nie zapominam dosłownie o niczym
  • Odpowiedz
@Ar_0: Nie no, ta lista to serio jakiś objaw. Co Ci przeszkadzają przyprawy po terminie? Szczególnie, że są produkty "najlepiej spożyć przed:", które potrafią się nadawać przez lata.

Ja mam taki system, że jak wkładam zakupy do lodówki, to staram się te "długoterminowe" upychać z lewej strony półek, a do zjedzenia szybciej - z prawej. Albo sery i wędliny na kupkę i te z krótkim terminem na wierzchu kupki.

Inna
  • Odpowiedz