Wpis z mikrobloga

• 0
Miałem problemy z gazami. Ciągle mi się zbierało i było to dosyć niekomfortowe. Problemy minęły po wejściu na redukcję, która trwała jakieś 3 miesiące. Od dłuższego czasu miałem spokój. Przez ostatnie tygodnie redukcji jadłem około 2k kcal, załatwiałem się nie zawsze codziennie, ale przy tej ilości jedzenia to nie dziwne. Gazy były normalnie, sporadycznie, jak u każdego. .
Od soboty jem już więcej tj 2,5k kcal i... znowu to samo. Dyskomfort na brzuchu i ciągle gazy. Pojęcia nie mam co to. Jem te same produkty, białka tyle samo czyli to nie białko. Jedyne co mi przychodzi do głowy to może eliminacja płatków owsianych bo jem ich teraz więcej, zwiększyłem głównie węgle więc wiadomo jem owsianke to zjadam zamiast 50g, 100g płatków na przykład no i jem je codziennie jako jakiś omlet czy pieczona owsianka. Nic innego mi do głowy nie przychodzi, zamienię je na jaglane albo inne i zobaczymy ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)

#mikrokoksy #dieta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Kasahara Mogłem. Ale dziwne ze tak nagle po zwiększeniu kalorii i to nie jakimś dużym problem wrócił. Nie jadłem żadnego innego produktu niż podczas redukcji, jedynie w większych ilościach. Więcej owsianych, ale za to makaron jem biały gdzie na redu jadłem ciemny. Warzyw nie jem jakoś dużo, dziennie to pomidor, ogórek, może kawałek papryki i do obiadu coś.
Jak tak pomyślę to jabłuszko lubię sobie zjeść ostatnio a nie jadłem ich
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@webmateusz Zjadłem jakoś po 18 pieczoną owsianke (100g płatków, jablko, skyr, mleko) i teraz leżę i słysze jak mi się przelewa i n--------a w brzuchu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@luklukowaty Ale na redukcji jadłem tyle samo białka i te same produkty w tym twaróg, skyry, mleko, serki wiejskie itd. Kostka twarogu na raz zjedzona i nic się nie działo.
  • Odpowiedz
@kRpt: też tak mam że na masie straszne gazy. Jak jem mało warzyw tak do 300g to jest ok ale jak w każdym posiłku po 200g warzyw i na śniadanie jakieś ogórki czy pomidory to sram cały dzień XD poza tym myślę że ogólna ilość jedzenia na masie ma też na to wpływ bo kichy zapchane i ma się co fermentować
  • Odpowiedz