Wpis z mikrobloga

@borjaki: Ale to ty pośrednio nazwałeś go komunistą, więc o czym ty mi tu pie*dolisz z tym debilnym uśmieszkiem? :)

@instalacja: no to juz poziom manipulacji na poziomie tvp. po 1 obecnie za czasow pis mamy troche inne warunki ekonomiczne niz te zakladane przez AS ktorego tu przywolujesz. Ja pisalem o komuszych zapedach Jarka, a Ty robisz fikolka wedle ktorego mozemy zalozyc ze nazywam komuchem kazdego kto popiera
  • Odpowiedz
to jest moja wlasnosc i moge z nia robic co chce.

@borjaki: moja własność i mogę robić co chce ale jak trzeba zrobić przyłącze do nieruchomości utrzymać drogę zbudować chodnik zbudować parking na osiedlu, utrzymać tereny zielone wokół bloku to wołanie do gminy żeby z publicznych pieniędzy drogę poprowadzili bo nie mam gdzie gruzem stanąć internet panie burmistrzu przyłącz oczyszczalnie zbuduj i to utrzymuj przez cały czas za pieniądze podatników.
  • Odpowiedz
@borjaki bo te zakazy są piękne. Nie chcesz płacić podatku to mieszkanie wynajmij. Nikt ci go nie odbiera.

@marcelus: z mila checia wynajme kazdemu a nie tylko znajomym z polecenia. jak tylko bedzie prawo jak w Stanach -tak chetnie tu podawanych za przyklad.Czyli jak jakis patus zalega mi z czynszem to przychodze z Policja i wywalam go na bruk z wpisem do bazy dluznikow dzieki ktorej nastepny wlasciciel bedzie
  • Odpowiedz
@kezioezio:

Uwielbiam argumentum ad absurdum. Szkoda, że nikt nie będzie stawiał żadnego chlewu, tylko zwyczajnie trzymał puste mieszkanie.

No i właśnie próbowałem ci bezskutecznie wytłumaczyć, że w tak zatłoczonym i atrakcyjnym mieście jak Warszawa, trzymanie pustych mieszkań kosztuje ekstra, bo obniża atrakcyjność okolicy. Przez pustostany ktoś ma do mieszkania dalej i ten ktoś nie może swojego mieszkania magicznie z twoim zamienić. Nie wiem czy jesteś w ogóle w stanie to
  • Odpowiedz
dlaczego jakis karakan ma mi nakladac kolejny podatek, na cos co kupilem z opodatkowanych juz kilkakrotnie pieniedzy. to jest moja wlasnosc i moge z nia robic co chce.

@borjaki: dlatego że żyjemy w społeczeństwie
  • Odpowiedz
@mickpl: Srustostatnów. Od 12 lat mam swoje mieszkanie, a zameldowany dalej jestem u rodziców od urodzenia bo u nich zawsze ktoś jest w domu i do tego znają listonosza więc jak przychodzi jakaś poczta to odbierają.
Jedyne co się zmieni, to to że będę musiał się przemeldować i niestety marnować czas z awizo.
  • Odpowiedz
@marcelus: Nie wiedziałem że na wykopie siedzi tylu komunistów, niezły wysyp.
@marcelus:

bo te zakazy są piękne. Nie chcesz płacić podatku to mieszkanie wynajmij. Nikt ci go nie odbiera.

Dlaczego ktoś ma kogoś zmuszać do wynajęcia mieszkania jakiejś np. patoli ? Ktoś może również nie chcieć najemców, bo np narobią syfu a właściciel utrzymuje mieszkanie dla dzieci. Co z wami nie tak.
  • Odpowiedz
@borjaki nikt nie bedzie opodatkowywal osob ktore mają jedno dodatkowe mieszkanie odziedziczone po babce albo kupione zeby zainwestować oszczedności. Tu chodzi o ludzi co mają ich po kilkadziesiąt, albo o fundusze co mają po kilkaset i sporo tych mieszkań stoi pustych bo po prostu czekają na wzrost cen.

Niby można p-------ć po korwinowemu że to ich własność i mogą robić z nią co chcą ale ten promil ludzi powoduje wzrost cen
  • Odpowiedz
To ja jeszcze proponuję sprawdzić czy ktoś wyrabia średnia krajowa kilometrów rocznie samochodem prywatnym, jak nie wyrabia to odbieramy mu fure. To samo z x-boxem, PC'tem, laptopem a na końcu papierem toaletowym.

To niesamowite jak wiele osób właśnie przyklasnelo w komentarzach pod tym postem, by karać za to że sie coś ma. C*** kogo to obchodzi co ja robię że swoją własnością? Banda komunistów.
  • Odpowiedz
@soniq51: Obchodzi, tak samo jak obchodzi wszystkich to, kto kontroluje dostęp do wody pitnej, do pszenicy i innych skończonych zasobów, z których Twój sposób korzystania wpływa na społeczeństwo. Można produkować nieskończoną ilość xboxów i laptopów, ale ziemii w miastach nie wyprodukujesz. Dlatego państwo musi się nią interesować.
  • Odpowiedz
@Warrior_97 o czym Ty mówisz?! Jakie nieskończone ilości samochodów i laptopów? Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego ilu ludzi nie stać na takie luksusy. I proszę nie mów, że na rynku jest brak mieszkań i ludzie pod mostami przez to muszą się chować przed deszczem, bo tak nie jest, a jedyne czego oczekują osoby takie jak Ty to zmuszenie siłą tych co posiadają mieszkania do ich pozbycia się na rzecz
  • Odpowiedz
Dlaczego ktoś ma kogoś zmuszać do wynajęcia mieszkania jakiejś np. patoli ? Ktoś może również nie chcieć najemców, bo np narobią syfu a właściciel utrzymuje mieszkanie dla dzieci. Co z wami nie tak.

@Emnesti: No przykro mi, jak w planie zagospodarowania jest mieszkaniówka to ma być mieszkaniówka a nie inwestycyjne pustostany. Spalarni śmieci też nie możesz postawić, j----e komuchy odbierajo ci wolność ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz