@borjaki: Ale to ty pośrednio nazwałeś go komunistą, więc o czym ty mi tu pie*dolisz z tym debilnym uśmieszkiem? :)
@instalacja: no to juz poziom manipulacji na poziomie tvp. po 1 obecnie za czasow pis mamy troche inne warunki ekonomiczne niz te zakladane przez AS ktorego tu przywolujesz. Ja pisalem o komuszych zapedach Jarka, a Ty robisz fikolka wedle ktorego mozemy zalozyc ze nazywam komuchem kazdego kto popiera
@borjaki: moja własność i mogę robić co chce ale jak trzeba zrobić przyłącze do nieruchomości utrzymać drogę zbudować chodnik zbudować parking na osiedlu, utrzymać tereny zielone wokół bloku to wołanie do gminy żeby z publicznych pieniędzy drogę poprowadzili bo nie mam gdzie gruzem stanąć internet panie burmistrzu przyłącz oczyszczalnie zbuduj i to utrzymuj przez cały czas za pieniądze podatników.
@borjaki bo te zakazy są piękne. Nie chcesz płacić podatku to mieszkanie wynajmij. Nikt ci go nie odbiera.
@marcelus: z mila checia wynajme kazdemu a nie tylko znajomym z polecenia. jak tylko bedzie prawo jak w Stanach -tak chetnie tu podawanych za przyklad.Czyli jak jakis patus zalega mi z czynszem to przychodze z Policja i wywalam go na bruk z wpisem do bazy dluznikow dzieki ktorej nastepny wlasciciel bedzie
Uwielbiam argumentum ad absurdum. Szkoda, że nikt nie będzie stawiał żadnego chlewu, tylko zwyczajnie trzymał puste mieszkanie.
No i właśnie próbowałem ci bezskutecznie wytłumaczyć, że w tak zatłoczonym i atrakcyjnym mieście jak Warszawa, trzymanie pustych mieszkań kosztuje ekstra, bo obniża atrakcyjność okolicy. Przez pustostany ktoś ma do mieszkania dalej i ten ktoś nie może swojego mieszkania magicznie z twoim zamienić. Nie wiem czy jesteś w ogóle w stanie to
dlaczego jakis karakan ma mi nakladac kolejny podatek, na cos co kupilem z opodatkowanych juz kilkakrotnie pieniedzy. to jest moja wlasnosc i moge z nia robic co chce.
@mickpl: Srustostatnów. Od 12 lat mam swoje mieszkanie, a zameldowany dalej jestem u rodziców od urodzenia bo u nich zawsze ktoś jest w domu i do tego znają listonosza więc jak przychodzi jakaś poczta to odbierają. Jedyne co się zmieni, to to że będę musiał się przemeldować i niestety marnować czas z awizo.
@marcelus: Nie wiedziałem że na wykopie siedzi tylu komunistów, niezły wysyp. @marcelus:
bo te zakazy są piękne. Nie chcesz płacić podatku to mieszkanie wynajmij. Nikt ci go nie odbiera.
Dlaczego ktoś ma kogoś zmuszać do wynajęcia mieszkania jakiejś np. patoli ? Ktoś może również nie chcieć najemców, bo np narobią syfu a właściciel utrzymuje mieszkanie dla dzieci. Co z wami nie tak.
@borjaki nikt nie bedzie opodatkowywal osob ktore mają jedno dodatkowe mieszkanie odziedziczone po babce albo kupione zeby zainwestować oszczedności. Tu chodzi o ludzi co mają ich po kilkadziesiąt, albo o fundusze co mają po kilkaset i sporo tych mieszkań stoi pustych bo po prostu czekają na wzrost cen.
Niby można p-------ć po korwinowemu że to ich własność i mogą robić z nią co chcą ale ten promil ludzi powoduje wzrost cen
To ja jeszcze proponuję sprawdzić czy ktoś wyrabia średnia krajowa kilometrów rocznie samochodem prywatnym, jak nie wyrabia to odbieramy mu fure. To samo z x-boxem, PC'tem, laptopem a na końcu papierem toaletowym.
To niesamowite jak wiele osób właśnie przyklasnelo w komentarzach pod tym postem, by karać za to że sie coś ma. C*** kogo to obchodzi co ja robię że swoją własnością? Banda komunistów.
@soniq51: Obchodzi, tak samo jak obchodzi wszystkich to, kto kontroluje dostęp do wody pitnej, do pszenicy i innych skończonych zasobów, z których Twój sposób korzystania wpływa na społeczeństwo. Można produkować nieskończoną ilość xboxów i laptopów, ale ziemii w miastach nie wyprodukujesz. Dlatego państwo musi się nią interesować.
@Warrior_97 o czym Ty mówisz?! Jakie nieskończone ilości samochodów i laptopów? Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego ilu ludzi nie stać na takie luksusy. I proszę nie mów, że na rynku jest brak mieszkań i ludzie pod mostami przez to muszą się chować przed deszczem, bo tak nie jest, a jedyne czego oczekują osoby takie jak Ty to zmuszenie siłą tych co posiadają mieszkania do ich pozbycia się na rzecz
@TestoDepot: G---o płaci. Janusz z jednym mieszkaniem i Janusz z trzema mieszkaniami płacą ten sam dochodowy a korzyść z infrastruktury 3-mieszkaniowy Janusz ma o wiele większą.
Dlaczego ktoś ma kogoś zmuszać do wynajęcia mieszkania jakiejś np. patoli ? Ktoś może również nie chcieć najemców, bo np narobią syfu a właściciel utrzymuje mieszkanie dla dzieci. Co z wami nie tak.
@Emnesti: No przykro mi, jak w planie zagospodarowania jest mieszkaniówka to ma być mieszkaniówka a nie inwestycyjne pustostany. Spalarni śmieci też nie możesz postawić, j----e komuchy odbierajo ci wolność ( ͡°͜ʖ͡°)
#nieruchomosci #pustostany #warszawa #ekonomia #gospodarka
@instalacja: no to juz poziom manipulacji na poziomie tvp. po 1 obecnie za czasow pis mamy troche inne warunki ekonomiczne niz te zakladane przez AS ktorego tu przywolujesz. Ja pisalem o komuszych zapedach Jarka, a Ty robisz fikolka wedle ktorego mozemy zalozyc ze nazywam komuchem kazdego kto popiera
@borjaki: moja własność i mogę robić co chce ale jak trzeba zrobić przyłącze do nieruchomości utrzymać drogę zbudować chodnik zbudować parking na osiedlu, utrzymać tereny zielone wokół bloku to wołanie do gminy żeby z publicznych pieniędzy drogę poprowadzili bo nie mam gdzie gruzem stanąć internet panie burmistrzu przyłącz oczyszczalnie zbuduj i to utrzymuj przez cały czas za pieniądze podatników.
@marcelus: z mila checia wynajme kazdemu a nie tylko znajomym z polecenia. jak tylko bedzie prawo jak w Stanach -tak chetnie tu podawanych za przyklad.Czyli jak jakis patus zalega mi z czynszem to przychodze z Policja i wywalam go na bruk z wpisem do bazy dluznikow dzieki ktorej nastepny wlasciciel bedzie
@annotate: pewnie od tej samej co nie chce mieć dzieci, tylko woli pić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i właśnie próbowałem ci bezskutecznie wytłumaczyć, że w tak zatłoczonym i atrakcyjnym mieście jak Warszawa, trzymanie pustych mieszkań kosztuje ekstra, bo obniża atrakcyjność okolicy. Przez pustostany ktoś ma do mieszkania dalej i ten ktoś nie może swojego mieszkania magicznie z twoim zamienić. Nie wiem czy jesteś w ogóle w stanie to
Za którą już i tak płaci w innych podatkach xd
@borjaki: dlatego że żyjemy w społeczeństwie
Jedyne co się zmieni, to to że będę musiał się przemeldować i niestety marnować czas z awizo.
@marcelus:
Mieszkańców Ostródy dowieziono na miejsce autokarami.
Niby można p-------ć po korwinowemu że to ich własność i mogą robić z nią co chcą ale ten promil ludzi powoduje wzrost cen
To niesamowite jak wiele osób właśnie przyklasnelo w komentarzach pod tym postem, by karać za to że sie coś ma. C*** kogo to obchodzi co ja robię że swoją własnością? Banda komunistów.
@TestoDepot: G---o płaci. Janusz z jednym mieszkaniem i Janusz z trzema mieszkaniami płacą ten sam dochodowy a korzyść z infrastruktury 3-mieszkaniowy Janusz ma o wiele większą.
@Emnesti: No przykro mi, jak w planie zagospodarowania jest mieszkaniówka to ma być mieszkaniówka a nie inwestycyjne pustostany. Spalarni śmieci też nie możesz postawić, j----e komuchy odbierajo ci wolność ( ͡° ͜ʖ ͡°)