Wpis z mikrobloga

Poznajmy wolę ludu.

Czy zgodził/a byś się na elektrownię atomową w pobliżu swojej nieruchomości gruntowej? Oczywiście z powstaniem takiej elektrowni są związane małe niedogodności. Ale zawsze można liczyć na dobre serce urzędników ;D
#polska #elektrowniaatomowa #atom #ankieta #energetyka #pytanie #pytaniedoeksperta

Czy zgodził/a byś się na elektrownię atomową w pobliżu swojej nieruchomości gruntowej?

• Tak 91.9% (1575)
  • Nie 8.1% (138)

Oddanych głosów: 1713

• 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alicjlut: Spadek? praktycznie zero zanieczyszczeń, ale piękny strategiczny i chroniony obiekt niedaleko? Przecież to przestępczość na poziomie 0%, można drzwi na noc otwarte zostawiać :D
  • Odpowiedz
@alicjlut: spadek? Przekształcenie gminy, gdzie największą wartością jest las w bogatą jednostkę z setkami, jeśli nie tysiącami nowych, często bardzo dobrze płatnych miejsc pracy. Za wpływami do budżetu jst, pójdą inwestycje w infrę -> drogi, chodniki, szkoły, przedszkola. Przecież to jest złoto dla gminy i społeczności.
  • Odpowiedz
@alicjlut: Chętnie, w mojej rodzinnej miejscowości jest wysypisko śmieci przez co mamy pewne zniżki. Wystarczy tak samo zrobić w przypadku EJ - np zniżka na przesył prądu(spory % rachunku to jest) Zresztą w------e w to czy ktoś chce tego czy nie - jest potrzebna na już bo produkcja prądu przestaje się bilansować z konsumpcja.
  • Odpowiedz
pytanie do ankiety przeczytałeś? To dotyczy osobistych poglądów czy ty byś chciał?

@alicjlut: Przeczytałem i udzieliłem odpowiedzi w ankiecie. To Ty w poście piszesz o niedogodnościach i z tym dyskutuję.

Z twojego wpisu wynika, że z chęcią zamieszkałbyś i odprowadzał dzieci do przedszkola w pobliżu elektrowni.

Gdybym mieszkał w gminie z największym bezrobociem w powiecie, to bym kurła skakał z radości na wieść o inwestycji, która na dziesiątki lat poprawi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
jakie niedogodności?

@kuraku: np spadek wartości nieruchomości.

@alicjlut: masz na to jakieś dane? Kiedyś czytałem, że we Francji budowa elektrowni atomowej powoduje znaczący wzrost cen nieruchomości w okolicy, bo równolegle z elektrownią buduje się infrastrukturę typu nowr drogi, sklepy, przedszkola, opiekę zdrowotna itp.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 35
@alicjlut: a czemu nie? Serio, nowoczesna elektrownia atomowa to jakie ma minusy? No chyba, że jesteś tłukiem i nie rozumiesz, jak to działa, ew wciąż wierzysz, że znowu JEBNIE JAK W CZARNOBYLU HEHE.
  • Odpowiedz
@alicjlut: niedogodnością jest tylko widok wielkiego zakładu o wątpliwej, choć wyjątkowej urodzie. Poza tym same plusy. Setki, jak nie tysiące pracowników muszą gdzieś mieszkać, coś jeść, gdzieś spędzać czas. Jak się dobrze zakręcić, to można by nie jeden biznes na takiej elektrowni zrobić.
  • Odpowiedz