Wpis z mikrobloga

@thority: O tyle dobrze że ci bipa, jak człowiek ma NAS do it yourself to dowie się o zesraniu gdy ufo_p---o.mp4 przestanie się ładować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@thority: u mnie w prostszej konfiguracji (2 dyski w raid 1) jak jeden padł to wysyłka do WD, przysyłają nowy (chyba nawet paragonu nie chcieli) i cyk - synology zrobił resztę. Uwielbiam to chociaż ta sygnalizacja że dysk się zrypal była przerażająca :)
  • Odpowiedz
@thority: nie powinno się robić raid 5 na tak dużych dyskach hdd. W przypadku awarii jednego i odbudowy macierzy która trwa bardzo długo, jeden błąd odczytu i raid idzie się jeb..
  • Odpowiedz
nie powinno się robić raid 5 na tak dużych dyskach hdd.

@dafto: nie gadaj tak, 4 TB to obecnie śmiech na sali, już są 22 w sprzedaży. Skoro raid5 przy 4 dyskach 4 TB to za mało, to co w przypadku 22TB dysków? Ile razy musisz jeden dysk powielić żebyś czuł się bezpiecznie, 10 razy?
  • Odpowiedz
@FLAC: ja ci muwie synek za moich czasów to rajdów żadnych nie było i jak się zesralo to się zesralo a nie burżuazja jakieś replikację sumy bity parzystości
W głowach się od tego bogactwa p----------o
  • Odpowiedz
nie gadaj tak, 4 TB to obecnie śmiech na sali

@FLAC: nie chodzi o to, czy to dużo, czy mało. Chodzi o statystykę faila w replikacji. I jest ona bardzo wysoka dla dysków większych niż 1 TB
  • Odpowiedz
ja ci muwie synek za moich czasów to rajdów żadnych nie było i jak się zesralo to się zesralo a nie burżuazja jakieś replikację sumy bity parzystości

@xdTM: za moich czasów synek to był JBOD i nikt nie narzekał ( ͡° ͜ʖ ͡°) kurła kiedyś to było
  • Odpowiedz