Aktywne Wpisy
mlody91pl +5
#zdrada #przemyslenia #depresja
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale

izimizixdd +6
Otwieram swój wątek porad życiowych, będę konkurencją dla @MackaCthulhu.
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najprawdopodobniej użyję do zrobienia interfejsu tkinter (bo i będą tam zakładki, tabele, wykresy i parę przycisków) ale cholera...czy istnieje jakiś graficzny edytor żeby sobie zaprojektować interfejs, który przy okazji wypluje szkielet kodu do obsługi zdarzeń? Coś jak VB.NET na przykład?
#programowanie #python
W zasadzie wykorzystanie LGPL sprowadza się do tego, że nie możesz linkować statycznie, tylko dynamicznie. Wtedy Twój program musi być dystrybuowany z biblioteką Qt w postacji osobnej biblioteki. Końcowy użytkownik może dowolnie zmieniać bibliotekę Qt, którą dostarczysz ze swoim oprogramowaniem.
https://www.qt.io/licensing/open-source-lgpl-obligations
@piszczalka: Nie całe Qt jest na LGPL, a tylko część. Trzeba uważać i dobrze doczytać licencję.