Aktywne Wpisy

TomexD +1208
Co to jest za kraj, gdzie rządowy minister na oficjalnym spotkaniu ochranianym przez milicję nosi za paskiem klamkę? Przecież to mafia.

pastibox +29
Nie tak dawno świętowaliśmy przebicie 34k a to cały czas rośnie :) (dziś 37,5k)
Dziś jesteśmy w okolicach poziomu z okresu lockdownów. Szybko to idzie, a niedługo wakacje :P
Na portalach pełno ogłoszeń z dopiskiem "Dostępne od Zaraz" XD, a koszty i ratka cisną :)
Pięknie jest patrzeć na tą rozpacz XD
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie
Dziś jesteśmy w okolicach poziomu z okresu lockdownów. Szybko to idzie, a niedługo wakacje :P
Na portalach pełno ogłoszeń z dopiskiem "Dostępne od Zaraz" XD, a koszty i ratka cisną :)
Pięknie jest patrzeć na tą rozpacz XD
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie

Ten ogród powstanie w Poznaniu, przy nowoczesnym domku z ceglaną elewacją. Będzie tam sporo różnych drzew, przeze wszystkim rodzime gatunki (jarząby, brzozy, jodły, jabłoń, wierzba), a główną wytyczną było stworzyć taki klimatyczny, tajemniczy ogród. Stąd na rabatach płożące jeżyny i okrywowe róże, pachnące zioła i małe łąki. Klimatu nadaje też ciekawa nawierzchnia z łupka granitowego - polecam jako alternatywę dla bruku
Moja stronka internetowa: https://www.dariakostaniak.com/
#ogrodnictwo #ogrod #rosliny #budujzwykopem #ama #chwalesie #poznan
Drugie pytanie, byłabyś w stanie dobrać roślinność żeby była maksymalnie neutralna dla alergików?
Trzecie: jak stoisz z terminami w zimie, ile zwykle jeden projekt trwa dla 10a?
Co do alergii to sama jestem alergikiem więc zwracam na to uwagę. Ale najbardziej uczulają pyłki w powietrzu, a one się przenoszą na duże odległości więc to co mamy w ogrodzie nie wykluczy tego że i tak się do nas dostają pyłki tego, co nas uczula ;<
Mam jeszcze terminy na zimę, zazwyczaj nad projektem
Ma to być ściana od somsiada, nie chcę złodzieja oglądać (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez autora
Może wykopowy ekspert od przepisów budowlanych @gobi12 wie - pytanie brzmi czy można za nieprzekraczalną linią zabudowy dać wkopywany basen?
Jesli chodzi o realizację to rośliny to jest najtańsza rzecz, najdroższa to pracę brukarskie, taras i pergola, to jak z budową domu. Ten tutaj projekt tak na oko wyceniam na 50k zł żeby
No offence oczywiście. Tak tylko pytam. Jak bym miał dom i ogród do zaaranżowania to chętnie bym skorzystał
Kostka ażurowa :)
Co do roślin to w takim sosnowym lesie świetnie się sprawdzają właśnie jałowce, paprocie, jeśli jest też sucho to wrzosy, różaneczniki, borówki, poziomki, na pewno sprawdzi się też śmiałek darniowy, trzcinnik, dąbrówka, barwinek
@olo1917: Jeżeli ta obowiązująca linia zabudowy wynika z mpzp to w mpzp jest jej definicja i tam jest jasno określone czego dotyczy w przypadku danego planu.
Ale z tego co kojarzę to na basen do jakiejś powierzchni nie trzeba PnB, ale szczerze mówiąc nie zgłębiałem tego nigdy.