Wpis z mikrobloga

zajebisty zapach - najprawdopodobniej słabe parametry

smrodzisko - najprawdopodobniej nie zmyjesz mydłem

i tak to się żyje.

#perfumy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SlepyBazant: dzisiaj to 90% zapachów ma kiepskie parametry. Jak na tagu jest mowa o killerach to się przewija ze 20 tych samych zapachów ciagle. Ja dzisiaj wrzuciłem Psychedelique, nikt jeszcze nie powiedział ze to smrut, były komplementy. Parametry zajebiste.
  • Odpowiedz
@alvaro1989: potwierdzam, psychedelique cudowny zapach o potężnych (prawidłowych) parametrach

Btw to wina reformulacji, kiedyś wszystko z segmentu premium miało dobre parametry
  • Odpowiedz
@pivosh92: Phantom jest takim samym przeciętniakiem jak większość. On dusi przez 10 minut i człowiek myśli ze jest mocny, a potem lipa. Inna rzecz ze jest po prostu kiepskim zapachem.
  • Odpowiedz
@Alex_mski: @alvaro1989: No, ok, może i tak, ja nie miałem z nim do czynienia więcej niż te 10 minut otwarcia (a i tego żałuję) no i przez to miałem wrażenie, że jakieś tam parametry ma. A jednak uważam, że to nie parametry a sama jakość zapachów jest największym problemem aktualnego mainstreamu, bo od BdC chyba nie wyszło nic, co byłoby ciekawe i grałndbrejking (jak swojemi czasyma DH, JPG
  • Odpowiedz
@pivosh92: Pełna zgoda, jest nuda i wtórność, flankeroza i robienie perfum tak żeby otwarcie robiło wrażenie i człowiek kupował a potem to już nuda i słabe parametry. Przełomowym można nazwać Gucci Guilty Absolute jeśli chodzi o mainstream ale to zapach trudny i większość ludzi go nie uniesie. Kiedyś Armani dało nam Acqua Di Gio a teraz jedyne co potrafią to dać odsmazonego przeruchanego kotleta w postaci Code Parfum ktory może
  • Odpowiedz
@alvaro1989 no aktualnie żeby mieć jakieś emocje trzeba conajmniej uderzyć w popularną niszę, jak Acqua di Parma, Essential Parfums i im podobne marki - cena przeciętnego mainstreamu (zazwyczaj), jakość ponadprzeciętna, czasem zdarzają się zapachy odkrywcze a jednocześnie wsio jest przystępne
  • Odpowiedz
@SlepyBazant tak jak ja wczoraj, podjechałem do perfumerii aby obczaić gucci guilty absolute bo kupiłem w ciemno na Notino ( już anulowałem ). Psiknalem na nadgarstek, wracam do domu i musiałem myć się mydłem bo wygonić mnie żona z domu chciała tak waliło . :)
  • Odpowiedz
@michal-kasprzyk9333 ogólnie to są głównie edc, więc często trwałość słaba, ale wiele jest b. Godnych polecenia. Cała niebieska seria na przykład, większość zielonej, ogólnie trzeba pójść gdzieś i powąchać kilka(naście)
  • Odpowiedz