Aktywne Wpisy

maniek74 +101

baidu +16
Ciekawe podsumowanie dlaczego administracja D. Trumpa moze dazyc do krachu na gieldzie.
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do

![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

źródło: comment_1667093159SgIBDDW5oJnq0MkcXpU9lj.jpg
Pobierz@209po: nie koniecznie, w moim będzie całe czas migać 0:00 i nie włączysz piekarnika dopuki nie ustawisz godziny
@Peter_Mountain: I cyk, przypadkiem zmieniłeś zegar z trybu 24h na 12h i teraz zabawa od nowa, bo nie wiesz jaką kombinacją
@209po: włączasz. Wyłączyć możesz o dowolnej porze (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Z tego co sprawdzałem to smartwatch, pralka, piekarnik, lodówka i termostaty przestawiły sobie daty same. Muszę jeszcze sprawdzić czy włączniki świateł poprawnie się zsynchronizowały.
Nie jestem pewien czy odkurzacz zbiera godzinę.
Nie jestem pewien czy sąsiada szczoteczka też się przestawiła, ale
@209po:
-Wiesz co? S--------j. Albo nie, lepiej: Wiesz co? Zwalniam Cię!
-Haaa. A kto Ci na piekarnikach czas na
źródło: comment_1667135775DVCcMjk6Ii78TOk2uubyTj.jpg
Pobierz