Aktywne Wpisy

cocojambo210 +134
Podejmuje próbę rzucenia ćmików trzymajta kciuki

Iudex +44
Mirki, co robić z mendami, które regularnie blokują mi wjazd do garażu?
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
źródło: upadek-1993
Pobierz

#b2b #programista15k #dzialalnoscgospodarcza #vat #podatki
Jak działasz w branży, gdzie wszystkiego dochodzisz sądowo to tak.
Metoda kasowa służy głównie do branż, gdzie masz odległe terminy zapłat faktur, np. budowlanka. W tym przypadku to nie ma sensu, bo zapłatę faktury masz pewnie maksymalnie do 14 dnia miesiąca
To mam dodatkowe pytanie o rachunek bankowy. Przy rejestracji w CEIDG można dodać rachunek i jest napisane coś takiego jak na zdjęciu (że trzeba mieć firmowy rachunek, a myślałem o tym aby nie zakładać firmowego tylko korzystać z osobistego) i próbowałem szukać przepisów na potwierdzenie tego i znalazłem tylko o limicie transakcji 15k że nie można gotówką a
źródło: comment_16667232796D2VVgsbZCyQQbnd276zIp.jpg
PobierzRaczej musisz założyć, bo i tak musisz być na białej liście podatników VAT, a lepiej mieć do tego osobne konto. I spokój między służbowymi a prywatnymi pieniędzmi. Wtedy pieniądze za fakturę dostaniesz na firmowe konto, a VAT na konto VATowskie i są fajnie rozdzielone :)
Ehhh, to it's over dla kasocels (╯︵╰,)
@baton_z_buszu: prawdopodobnie w umowie hipo masz zapis, że musisz informować.