Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +68
#turboobrazki Tomasz Matusiak / Mariusz Fronia
Czerwona, przysiółek wsi Gronowice w województwie opolskim.
Czerwona założona została w 1791 roku przez ministra Śląska i Prus Południowych grafa Karla Georga Heinricha von Hoym w ramach kolonizacji fryderycjańskiej, akcji osadniczej prowadzonej przez króla Fryderyka II na wschodnich terenach Prus.
Początkowo
Czerwona, przysiółek wsi Gronowice w województwie opolskim.
Czerwona założona została w 1791 roku przez ministra Śląska i Prus Południowych grafa Karla Georga Heinricha von Hoym w ramach kolonizacji fryderycjańskiej, akcji osadniczej prowadzonej przez króla Fryderyka II na wschodnich terenach Prus.
Początkowo
źródło: 1000007776
Pobierz
#podroze #peru #podrozujzwykopem kolejna pocztówka z Peru. Tym razem Laguna Humantay i wspinaczka na 4250 mnpm
źródło: 1000046413
Pobierz

źródło: comment_1666421619oR8HsfjhkW7Vy3q22yXoNX.jpg
PobierzJ---c polski chlew uczelniany
@gdziesomojeokulary:
U nas w technikum trzeba było mówić per profesor do każdego nauczyciela (max stopień to mgr inż.). Wyjątkiem była pani od fizyki, która miała tytuł doktora i mówiliśmy do niej po imieniu xD
Komentarz usunięty przez autora
Najśmieszniej było z babą od chemii, która nam wmawiała, że ma doktorat - kiedy szłam na olimpiadę z chemii i trzeba było wpisać stopień wpisałam to zgodnie z jej twierdzeniem, co do stopnia naukowego. Ona
@wewerwe-sdfsdfsdf: To prawda. Zresztą do dziś w polskiej oświacie jest profesor oświaty.
Źródło
"Nie po to robiłam doktorat, zeby mi ktos dr. z kropką pisał" xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)