Wpis z mikrobloga

profesor xd

@stuparevic: technicznie jest to mozliwe, bo profesor oswiaty jest ostanim stopniem jaki moze osiagnac nauczyciel.
W pawdzie nie bedzie to kazdy, i w zasazdie to nie wiem czy kiedykolwiek spotkalem nauczyciela ktory mial taki stopien w ktorejsc ze szkol do ktorych chodzilem. Ale wiem ze sie tacy trafiaja
  • Odpowiedz
@Niewpisze: nam jeden doktorant na studiach powiedział, żebyśmy się tytułowaniem nie przejmowali, ale jeśli już chcemy, to wykorzystujmy konkretny tytuł danej osoby od doktora w górę - ponoć niektórzy się w-------ą, jak się mówi do nich per profesor, bo to brzmi jak niespełniona ambicja
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@stuparevic: u mnie w LO stare prukwy były, tragicznymi nauczycielkami i im dana p---a była bardziej tragiczna, tym bardziej ja triggerowalo że ktoś mówi do, niej per "proszę pani", a nie Pani Profesor...
  • Odpowiedz
@stuparevic: U mnie w liceum na szczęście nie było takich zwyczajów, może poza kolesiem od PO. Ale on to ogólnie był odjechany w kosmos. Przed zajęciami musieliśmy się ustawić w dwuszeregu, jak dzwonił dzwonek na koniec przerwy to kazał nam stać na baczność i potem mówił „czołem klasa” na co musieliśmy odpowiadać „czołem panie psorze”, potem spocznij i pociągiem jak w lambadzie wchodziliśmy do klasy xD i za każdym razem
  • Odpowiedz
@Niewpisze: ja na studiach starałem sie korzystac z tego ale jak nie wiedziałem, nie byłem pewien to pisałem tylko Szanowny Pan/Pani. Natomiast raz dostaliśmy listę prowadzących z dziekanatu i mieliśmy się zgłaszać z projektami sami. I wysłałem do kogoś podpisanego jako "dr" maila którego zacząłem od Panie Doktorze i potem się spytał na spotkaniu kto pisał maila, bo on jest habilitowany i się mówi Profesor, co akurat wiedział ale nie
  • Odpowiedz
studia w UK xD mowimy sobie po imieniu a tytul profesora na angielskiej uczelni to nazwa stanowiska a nie tytul naukowy... A jak jest w Polsce to tylko wiem z opowiesci tego typu nitek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@stuparevic: O, i pamietam jak jeden kolega z klasy chciał się podlizać nowej polonistce i powiedział do niej per pani profesor, to go z-----a, że ona ledwo magistra zrobiła i co on sobie wyobraża xD
  • Odpowiedz
@stuparevic: pamiętam jak na początku #techbaza wychowawczyni mówiła, że jest zwyczaj zwracania się do nauczycieli profesorze, a po kilku pierwszych tygodniach już od większości z nich wiedzieliśmy, że nie mamy co się spinać i wystarczy samo proszę pana/pani. Ci, którzy nie powiedzieli tego wprost też nie robili żadnych problemów
  • Odpowiedz
@stuparevic: moja wychowawczyni w liceum miała stopień doktor, tak miała na plakietce, bo nauczyciele nosili plakietki, jak ktoś do niej podleciał z innych klas "pani doktor", to miał pewność, ze go przepyta i to z tego co na bank nie wie, nam jako klasie się przedstawiła, "na imię mam Bożena, zwracać się do mnie tak, pani Bożeno, albo zwykłe proszę pani wystarczy, jak ktoś wyjedzie z doktorem, to szczegółowo przepytam
  • Odpowiedz