Aktywne Wpisy

tojapaweu +182
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
anoysath +282

źródło: temp_file4487237998978243927
Pobierz
Czerwona, przysiółek wsi Gronowice w województwie opolskim.
Czerwona założona została w 1791 roku przez ministra Śląska i Prus Południowych grafa Karla Georga Heinricha von Hoym w ramach kolonizacji fryderycjańskiej, akcji osadniczej prowadzonej przez króla Fryderyka II na wschodnich terenach Prus.
Początkowo nazywała się Marienau, a jej pierwszymi mieszkańcami było 17 rodzin przesiedleńców z Saksonii. Do dzisiaj zachowała swój wyjątkowy koncentryczny charakter i jest jednym z najwspanialszych założeń tego typu.
https://www.onet.pl/informacje/kopalniawiedzypl/czerwona-przysiolek-wsi-gronowice-w-wojewodztwie-opolskim-przyciaga-uwage-swoim/m6g4ee7,30bc1058
#polska #estetyczneobrazki
Na ujęciach z drona i z podciągniętymi kolorami wygląda urzekająco.
Dobra rada: nie oglądajcie zdjęć Street View tej miejscowości xD
źródło: 1000007776
Pobierzźródło: 1000007780
Pobierzźródło: Gronowice - Przysiółek Czerwona - woj. opolskie 2
Pobierzźródło: 1000007769
Pobierzźródło: 1000007765
Pobierzźródło: Gronowice - Przysiółek Czerwona - woj. opolskie
Pobierz@PorkaTurbo: Dlaczego? Wygląda bardzo sympatycznie.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zrobi furorę
aż się prosi o jakieś miejsce integracji dla lokalsów to ktoś zborze zasiał i heja xD