Aktywne Wpisy

jedz_se +984
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania
źródło: wyrok
Pobierz

Zabawa polega na tym, żeby wypisać 5 gier, które Waszym zdaniem absolutnie każdy powinien ograć, takie absolutne perełki które zostają w głowie na zawsze.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.

źródło: comment_1666421619oR8HsfjhkW7Vy3q22yXoNX.jpg
PobierzJedna się pultała, że albo profesor albo doktor, bo ma tytuł. To została pani doktor, a cała reszta magistrów musiała się zadowolić zwykłym 'pan/i'.
Nie wiem czy to prawda, nigdy nie sprawdziłem
@gdziesomojeokulary: Jak albo albo? To ona nie wiedziała czy ma doktorat, czy profesurę? I jak np. jest w sklepie i ekspedientka się pyta "torba dla pani?" to czy ona robi "ykhym, torba dla doktora chyba pani miała na myśli" xD
zresztą kiedyś nauczycielka poza szkołą robiła mi pretensje że powiedziałem do niej na "ty" a nie "pani", więc jej powiedziałem "że na panią to trzeba mieć wygląd i pieniądze"
@Niewpisze:
Tego nikt nie rozumie poza tymi starymi dziadami, ale jak cię raz o-------i któryś to potem już im mówisz per profesor dla świętego spokoju, bo nikt się z koniem kopać nie chce, tylko po prostu skończyć studia.
Ja nie chciałem się pogodzić z taką uzurpacją tytułu naukowego i zacząłem mówić do niego "panie magistrze", czyli zgodnie z jego prawdziwym poziomem wykształcenia. Mało się nie zagotował. XD
A gdy powiedziałem, że mogę mu mówić "Panie profesorze" gdy on będzie do mnie mówił "Panie inżynierze" to zabrał mnie do dyrektorki XDD
@jugoty78: doktor habilitowany, stopień doktora jest niższy.