Wpis z mikrobloga

@Monke: według telegrama to:

„… Złożono ponad 7 skarg.
Pozew złożony.
Odwołania zostały złożone do wszystkich infolinii.
Publikacje w mediach i
  • Odpowiedz
@wladdan: A nie mogli go wysłać w delegację? Przecież nawet jeśli byłby oficjalnie ścigany to mógłby dalej dla nich pracować na kontrakcie przez firmę proxy. Nie znam rzeczywistości w ruskich firmach ale zagraniczne korpo wyciągało stamtąd ludzi jak wojna wybuchła dlatego dziwi mnie że bank nie był w stanie ochronić pracownika przed reżimem. Wydaje mi się że jakby chcieli to by ochronili, dlatego wg mnie ta historia to albo fejk
  • Odpowiedz
@Monke: mogli wszystko ale on nie dostał wezwania do wojska ale:
„… został zaproszony do wojskowego biura rejestracji i poboru w celu "wyjaśnienia dokumentów" na kilka dni przed ogłoszeniem mobilizacji. W wojskowym biurze rejestracji i poboru Timur otrzymał wezwanie na obóz szkoleniowy, ale przy drugiej wizycie w wojskowym biurze rejestracji i poboru odebrano mu wojskową legitymację i dano cztery godziny na przygotowanie - mężczyzna został zmobilizowany...”

Widzisz nam wydaje się
  • Odpowiedz
Tak a czy mobilizują etnicznych rosjan? Czy wręczają głównie tym co przyjechali z innych części kraju?

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol Przecież przytłaczająca większość Ruskich żołnierzy na wszystkich filmikach, także ci zabici czy pojmani to młodzi blond chłopacy. Zafiksowałeś się bo zachód swój typowy argument o "mniejszościach" próbuje doklejać rozdmuchując skalę zjawiska.
  • Odpowiedz
  • 1
@OscarGoldman ale taguj tę harlequiny naczelnego przewalacza z telegrama ukraińskiej propagandy.

Szkoda marnować czasu na bajkopisarzy od babuszek strącających drony przy pomocy słoików
  • Odpowiedz