Wpis z mikrobloga

@brakloginuf: Nie potrafię zrozumieć dlaczego ludzie nie widzą co się dzieje. Przecież całkiem niedawno Polska przechodziła jedną z największych hiperinflacji w historii i Janusze z Grażynami pozapominały jak byli milionerami i jak "dostatnio" wtedy żyli?
  • Odpowiedz
@pratzownick: ciezko jest jednoznacznie okreslic, ale sadze ze glowny problem to bardzo duza ilosc ludzi starszych i emerytow uprawnionych do glosowania, na ktorych decyzje latwo wplynac propaganda. Niskie dochody bardzo ulatwiaja przekupowanie wyborcow pieniedzmi podatnikow. Czesto sie czlowiek za glowe lapie gdy slyszy slowa pisowcow, ale oni nie mowia tego do nas, tylko do swoich wyborcow. Tak samo jest z ruska propaganda, dla nas niezrozumiala doszczetnie, ale to nie my
  • Odpowiedz
@brakloginuf: Ostatnio się zastanawiałem co musi się wydarzyć aby ci wszyscy fani karaczana i jego partii zobaczyli jak bardzo pan karaczan wraz z kolegami ich dyma, nie wymyśliłem póki co nic sensownego ci ludzie są nawiedzeni
  • Odpowiedz
@pratzownick też się nad tym zastanawiam czasem, poza tym np. kartki i ceny ustalane przez państwo, no ale jak są ludzie i to niemało, którzy mówią że panie za komuny to się żyło a teraz to nie ma życia, no to może to jest powód
  • Odpowiedz
@kemping: Zasadniczo niektórym się żyło całkiem nieźle za Gierka, ale myk w tym że właśnie dlatego parę lat później zaczęła się równia pochyła w dół. Ale nie - to zły kapitalizm doprowadził do biedy i bezrobocia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tym sposobem dochodzę do tego że jest mi obojętne kto rządzi ¯_(ツ)_/¯

@Widac: ja Ci powiem jedno, po prostu sie nie POPISuj przy urnie jezeli ma sie cokolwiek zmienic.

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@brakloginuf: Jakby Polacy znali podstawy ekonomii to kraj wyglądałby 10x lepiej.
Nawet wykopki ich nie znają narzekając na drożyznę, gdzie sami w 80-90 procentach są za inflacją.
  • Odpowiedz