@SaintWykopek: dlatego oglądam reparacje konsolek, gdzie teoretycznie np urządzenie do retrobrightingu możesz zrobić sam z przezroczystego pudła, folii aluminiowej, taśmy led UV, wody utlenionej i ew grzałki z kontrolą temperatury
@SaintWykopek: No jak mnie w-------ą takie poradniki DIY w stylu 5 sposobów na. HURR DZISIAJ POKAŻEMY JAK SAMODZIELNIE W KILKA CHWIL I W DOMOWYM ZACISZU ZROBIĆ TAKĄ SUPERANCKĄ DONICZKE. Myślę sobie k---a ale zajebiście właśnie takiej potrzebowałem, zaraz se zrobie taką i wsadze paprotke. POTRZEBNE BĘDĄ STARA BUTELKA, TOKARKA, TENSOMETR, OSCYLOSKOP I K---A WZBOGACONY URAN KTÓRY ZNALEŹĆ MOŻECIE W DOWOLNYM SKLEPIE CHEMICZNYM. No to z---------m do rossmana a tam k---a
@SaintWykopek: ja ostatnio oglądałem gościa, który pokazywał jak można w prosty sposób stworzyć prowadnice do wyrzynarki. Z tym że do jej wykonania używał 3 rodzajów pił do drewna, które powodują, że ta prowadnica już do niczego nie jest potrzebna ¯\_(ツ)_/¯
@SaintWykopek: ja np lubię oglądać Alexandre Chappel, fajnie coś tam buduje, jednocześnie pokazuje gdy mu coś nie wyjdzie. Dodatkowo zrobił kilka fajnych projektów jak organizery do szuflad 3D czy zajebisty statyw do kamery. Ale z budowy mebli to tez ma fajny film jak robi krzesło prostymi narzędziami:
@SaintWykopek: a z mniejszych rzeczy wszystko wydrukowane w 3d nawet jak ma przenosić jakieś większe obciążenia i pół odcinka o tym jak wzmocnic druk zamiast zrobić ten sam element chociażby z drewna xD
@plazma: A tam słoik. Puszka po farbie.
@jednorekibadnyta: ja mam. Żywiece epoksydową, zywicę poliestrową i kilka róznych utwardzaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Pominę sprzęt. Przecież każdy ma jakąś maszynę CNC od taty" ( ͡° ͜ʖ ͡°)