Aktywne Wpisy

Bill_Kilgore +1316
źródło: 1000059447
Pobierz
mirko_anonim +8
✨️ Jak poradzić sobie z problemami w związku z osobą chorującą na nerwicę? Ⓘ
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem

Pytanie do bardziej doświadczonych z #python #programowanie
Jaki kurs (może być płatny) polecicie? Ewentualnie w jaki sposób mogę nauczyć się tego języka na poziomie pozwalającym podjęcie pierwszej pracy w pythonie (aktualnie pracuje w branży bardzo bliskiej programowaniu).
js-a czy phpa uczyłem się samemu na projektach, które sam sobie wymyślałem i wiedzę mam teraz bardzo nieusystematyzowaną. Nawet nie wiem czego mi brakuje. Chciałbym zacząć "od nowa" z pythonem, tylko tym razem zrobić to porządnie.
Będę wdzięczny za wszystkie porady.
@Barteky: Szukanie informacji z pewnych zrodel to jest 101programowania. Skoro juz teraz sobie nie radzisz to co bedzie dalej?
@Barteky: Uwielbiany przez wykopkow trolling wannabe programistow. Zacznij pisac projekty bez wiedzy, jakos sobie poradzisz. Wykop w formie uwalnie
@Proogramista: Jeśli ktoś ma poświęcić kilkanaście/kilkadziesiąt godzin czasu na kurs, to bardzo dobrze, że stara się znaleźć jak najlepszy. Czepiasz się kompletnie bez sensu. Chłopak właśnie szuka informacji przecież.
Jakby ktoś u mnie w zespole poświęcił 3 godziny na szukanie jakiegoś rozwiązania zamiast spytać innej osoby by otrzymać odpowiednią odpowiedź w 10 minut to bym... to bym to skrytykował na najbliższym retro.
A OP nie szuka przecież jakiejś informacji ogólnodostępnej w stylu 'jaj dodać element do listy', ale szuka opinii odnośnie kursów. Bardzo dobrze, że pytamudzi bardziej doświadczonych zamiast opierać się na opiniach
@venomik: On jest w twoim zespole? To mu doradz. Zreszta piszesz kolejny post, ktory nie odpowiad na pytanie.
@Proogramista: 'O nie, ktoś pyta ludzi o pomoc w wybraniu odpowiedniego kursu - takich rzeczy się nie robi chcąc zostać programistą!'
A co do pytania OPa czemu akurat python ? Jeśli chcesz zawodowo kodzić w pythonie to faktycznie nie wiem czy to dobry pomysł . Niski próg wejścia to ogromna konkurencja a ofert dla juniorów jak na lekarstwo . Chyba że chcesz na coś związanego z data ale tam też już chyba się zrobiło nieciekawie .
Zachowujesz jakbym miał zaraz zabrać Ci prace. Oprócz szukania samemu w necie, pytam u znajomych dodatkowo chciałem zapytać tutaj i na podstawie zebranych danych wyciągnąć wnioski i podjąć ostateczną decyzje.
@skulldron
Dzięki za rade. Python to taka pierwsza myśl bo ostatnio kilku w mojej pracy przebranżowiło się właśnie na kodzenie w pythonie. Znam podstawy javy, phpa, jsa, cpp ale z racji, że uczyłem się tego sam wszystko wydaje się