Aktywne Wpisy
deepblue_ +583
Mój dziadek za 80 tysięcy złotych kupił nową Toyotę Yaris z salonu, tylko po to, by nią nie jeździć "bo mu porysują". I nadal jeździ swoim starym gratem, a yariska stoi w garażu nie ruszona od zakupu.
I powiedzcie mi, że starszych ludzi #!$%@? mądrość, doświadczenie i trzeba ich słuchać, bo oni już swoje przeżyli i swoje wiedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #samochody
I powiedzcie mi, że starszych ludzi #!$%@? mądrość, doświadczenie i trzeba ich słuchać, bo oni już swoje przeżyli i swoje wiedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #samochody
Sin- +245
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
@inko-gnito: A co w tym zlego?
Gdzie w tej bajce smoki?
Dodam jeszcze od siebie to, co nie padło - niezależnie od tego czy planujesz spłacić hipotekę w 5, 10 czy 15 lat to zawsze opłaca się wziąć najdłuższy możliwy okres kredytowania, bo jak się spłaci szybciej zgodnie z własnym harmonogramem to nie ma różnicy w odsetkach z tego tytułu że oryginalny harmonogram był wydłużony jak się zaciągnie kredyt z darmowymi nadpłatami (a takie są łatwo dostępne,
@inko-gnito:
Opcja 1: Od 5 lat mieszkasz w wymarzonym mieszkaniu i po tych 5 latach spłacasz hipotekę
Opcja 2: Przed 4 lata mieszkasz z rodzicami, pod mostem lub bulisz 1.5k na wynajem i próbujesz coś odłożyć, w międzyczasie ceny mieszkań szybują w górę,
@kjeller: ale wiesz o tym że ten średni czas jest błędny? i w sumie nie wiele mówi?
Patrz, ja refinansowałem kredy na stałe stopy do innego banku bo bardziej mi się opłacało, wziąłem kredyt nowy spłacając stary po niespełna
Jeates taki samomądry xD
No, ale klasyk mowi -> w zlych czasach ludzie boja sie wydac 1000zl na komputer, ale w dobrych czasach przekrzykuja sie, ze lepiej miec milion kredytu niz