Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Najlepsze są w stokrotce. Nawet jak kupujesz alko, nic się nie blokuje, skanujesz do końca. Odwracasz się do kogoś przy kasie, który ma guzik i jak nie wyglądasz na 12 lat, to ci potwierdza.

Edit: W Carrefourze też tak działa, tylko że tam na ogół, ktoś siedzi specjalnie do kas samoobsługowych.
  • Odpowiedz
@snorli12: Korzystam z biedronkowych kas i najbardziej wkurzające rzeczy to:
- POTRZEBNE INFORMACJE i konieczność kliknięcia po zeskanowaniu pierwszego artykułu
- niektóre owoce i warzywa są zdublowane, np. papryka polska, papryka czerwona, papryka luz, itp. Jeśli nie trafisz w odpowiedni produkt, wtedy kasa krzyczy "artykuł wycofany ze sprzedaży" i blokuje się
- można zablokować kasę skanując kartę Moja Biedronka w aplikacji, podejrzewam że dzieje się tak, kiedy telefon jest w
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: Prawda. W mieście z którego jestem tesco było pierwszym sklepem w którym były takie kasy właśnie z 12-14 lat temu i nie dość, że te kasy miały wagi odpowiedniej wielkości to jeszcze nie było z nimi totalnie problemów żadnych oraz był wyznaczony pracownik a czasami nawet dwóch stricte tylko i wyłącznie do tego.
  • Odpowiedz
@Setral: Nie wiem od czego to zależy, ale w tym samym sklepie przy tych samych kasach zdarzało mi się, że kasy Lidla działały bez problemu, a czasami miały właśnie takie lagi jak wysłałeś. Czyli skanuje towar, odkładam i dopiero po 5 sekundach mogę zeskanować kolejny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@piteross: kasy w biedrze są od NCR, wdrożeniem zajmuje się jantar. Z Windowsem już kiedyś pisałem, że to pewnie KMS, czyli model wykorzystujący lokalny serwer do aktywacji. Windows z kluczem KMS wymaga reaktywacji co maks 180 dni. Jeżeli w tym czasie serwer padnie lub coś się zakręci z konfiguracją sieci - wyskoczy komunikat że windows nie został aktywowany.
Co ciekawe o ten sam KMS oparte są aktywatory Windowsa, tyle
  • Odpowiedz