Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TestoSynth: Kiedyś Cobi bardzo odstawało od lego, widoczna była przepaść. Dzisiaj nie widać większej różnicy. Mówię to jako użytkownik zarówno Lego jak i Cobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vamyss: Na małych klockach różnicy nie widać prawie wcale. Problem robi się przy klockach dłuższych i płytkach, które się same z siebie trochę wyginają i nie są idealnie płaskie
  • Odpowiedz
@TestoSynth: potwierdzam to co mówi @Vamyss. Mam dziesiątki tysięcy klocków obu firm i nie widać już różnicy w jakości, aczkolwiek nie są to identyczne klocki. Kompatybilne są, ale Cobi ma klocki twardsze, trudniejsze trochę do złączenia i rozdzielenia. Co moim zdaniem jest nawet zaletą, bo modele są bardzo solidne

@nocnyfilm: już prawie nie, tzn. z 90% zestawów ma już wpisaną skalę. A te bez skali sam
  • Odpowiedz
@TestoSynth: Kiedyś Cobi bardzo odstawało od lego, widoczna była przepaść. Dzisiaj nie widać większej różnicy. Mówię to jako użytkownik zarówno Lego jak i Cobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Vamyss: ja widzę, zwłaszcza na niektórych elementach :( Np "gumowe" elementy albo palmowe liście - te wcale nie trzymają się, wiecznie odpadają, dramat. Nie wspominam o koszmarnych minifigach które nadają się tylko do kosza. Ale Lego
  • Odpowiedz
@Vamyss: byłem kiedyś na targach gier w gdańsku. COBI miało mega wielkie stanowisko i była ciekawa ekipa ze ścisłego zarzadu, bardzo mili ludzie opowiadali o poczatkach i trudach. Wyobraźcie sobie, że Lego zatrudniło 3 prawnikow żeby w sposób ciągły nękać cobi skladajać co rusz pozwy w roznych krajach o naruszanie patentów...
  • Odpowiedz
@kakorass biedne cobi, przecież lego wprowadziło na rynek nowy produkt, rozpromowało ten typ klocków a biedne cobi sobie skopiowało pomysł 1:1 i było nękane
  • Odpowiedz
@Mietla05: Co skopiowoło 1:1? Kopiuje 1:1 to może lepin, ty była kwestia patentu, które, może cię zaskoczę, wygasają i nie zawsze obowiązują. Lego przegrało z Cobi w sądzie nawet w rodzimej Danii
  • Odpowiedz