Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +866
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
perfidnyplan +483
Millennialsi - 1981–1996.
Te roczniki mają w sobie ciekawy paradoks: dorastanie w świecie, który dopiero się „przebudzał” technologicznie, ale jeszcze nie przykleił ludzi do ekranów na stałe. To taki moment, w którym człowiek znał dźwięk łączenia modemu, ale jednocześnie wiedział, gdzie w blokach były najlepsze trzepaki i jak pachniało powietrze latem, kiedy ekipa z podwórka wracała zmęczona, ale zadowolona.
To doświadczenie daje dziwną odporność na cyfrowy chaos. Można korzystać z technologii bez
Te roczniki mają w sobie ciekawy paradoks: dorastanie w świecie, który dopiero się „przebudzał” technologicznie, ale jeszcze nie przykleił ludzi do ekranów na stałe. To taki moment, w którym człowiek znał dźwięk łączenia modemu, ale jednocześnie wiedział, gdzie w blokach były najlepsze trzepaki i jak pachniało powietrze latem, kiedy ekipa z podwórka wracała zmęczona, ale zadowolona.
To doświadczenie daje dziwną odporność na cyfrowy chaos. Można korzystać z technologii bez





Mam wino z malin, które stoi już ponad rok czasu ale wytrawne nie bardzo mi podchodzi a nie chciałbym go przesłodzić.
#wino #winiarstwo
#winodomowejroboty
Ja bym dosladzal ksylitolem i sprawdzał organoleptycznie
Ksylitol też mi nie bardzo pasuje.
@actind: Wszystkie z Centrum Fermentacji.
A co do dosładzania, to "instynktownie" prowadzę proces właśnie w taki sposób jaki opisałeś, nie śpieszy mi się z niczym. To chyba jedyna zaleta tego, że nie robię nastawów u siebie w mieszkaniu tylko u rodziców, jak ich odwiedzam raz w miesiącu to często jest tak, że brakuje czasu żeby