Aktywne Wpisy
tabpaw +310
Tak sobie myślę o tym wszystkim co się dzieje w Polsce na rynku nieruchomości to załamuję ręce...
Mam 25 lat i kurczę no chciałbym w końcu mieszkać na swoim. Jestem reprezentantem młodych, przeciętnych ludzi, którzy mają pracę (nie, nie 15k IT), mam dziewczynę, jakieś wizje przyszłości lub po prostu już tylko marzenia. Nie mam bogatych rodziców, nic od nikogo nie dostałem, a w tym kraju nawet nie mogę się w pełni usamodzielnić
Mam 25 lat i kurczę no chciałbym w końcu mieszkać na swoim. Jestem reprezentantem młodych, przeciętnych ludzi, którzy mają pracę (nie, nie 15k IT), mam dziewczynę, jakieś wizje przyszłości lub po prostu już tylko marzenia. Nie mam bogatych rodziców, nic od nikogo nie dostałem, a w tym kraju nawet nie mogę się w pełni usamodzielnić
Salido +308
Minął 11. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
65 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
69 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
65 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
69 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
iFirma, Wfirma, Taxcare i inFakt więc mogę oszczędzić komuś porównywania i napisać pare słów.
Ostatecznie, dla siebie wybrałem ten ostatni - InFakt:
- genialny, bo przejrzysty i intuicyjny interfejs zarówno dla wersji mobilnej jak i webowej
- możliwość integracji z rachunkiem via Banqware (podgląd i prognoza salda, automatyczne odhaczanie faktur)
- mnogość opcji personalizacji księgowania (od wyglądu faktur po formaty, automatyzacje płatności, harmonogramy)
- skanowanie faktur kosztowych telefonem (genialna i wygodna sprawa - jedno zdjęcie i resztą zajmuje się księgowy)
- możliwość podpięcia klientowi linków do płatności faktur, przypomnień, maili - pełna kontrola i automatyzacja
- responsywny czat/infolinia jak również szeroki wybór księgowych, których ceny zaczynają się mocno konkurencyjnie
- przejrzyste archiwizowanie faktur, opłat podatkowych, odznaczanie wydruków w razie kontroli mamy wszystko w jednym miejscu
- duży timeline na którym mamy wszystkie terminy płatności VAT, dochodowy, ZUS, PIT wraz z przypomnieniami i integracją z subkontami ZUS/US przez co opłacamy wszystko jednym kliknięciem z poziomu inFaktu bez ręcznego wypełniania
W skrócie - nawet jak ktoś nie jest podaktowym ninja to dzięki tak przygotowanemu UI ma się poczucie że mamy wszystko pod kontrolą z dostępem do historii, również z poziomu telefonu.
Nie mówię że pozostałe usługi są złe, chociaż imo inFakt prostu kompletny (dla mnie jako JDG w IT).
Jak ktoś zaczyna od zera i dopiero zakłada firmę - zastanawia się jak założyć firmę, jaką wybrać formę opodatkowania, potrzebuje wskazówek co trzeba co nie złożyć - opcja założenia firmy z księgowym inFakt też jest i co ciekawe - jest całkowicie bezpłatna - sam skorzystałem i przedłużyłem współpracę z księgowością (ja płacę ~200zł/mc).
Link do rejestracji księgowości online ze zniżką 10%-> ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚・゚https://www.infakt.pl/polecam/infakt-ksiegowosc ・゚
#infakt #b2b #jdg #dzialalnoscgospodarcza #wlasnafirma #firma #podatki #pit #ksiegowosc
@mk321
Może zrobimy swoją apke?
Tylko że sam abonament na aplikację nie jest duży (30-40 zł). Czym nowa aplikacja by to przebiła? Sama implementacja (koszty tego) to jedno, ale potem trzeba dostosować
@Jaskier: fakt, jeśli mam być szczery to zakładając konto taki miałem plan - wziąć księgową i nauczyć się w miesiąc dwa jak samemu to klikać i przejść na pakiet samej apki do księgowości za 2 dychy. Samo klikanie faktycznie żadna filozofia (przynajmniej w moim przypadku ryczałtu praktycznie bez kosztów) i wystarczy być rzetelnym, pilnując sobie samemu terminów i ew zmianach w prawie. Ja jednak zostałem - tak jak już wcześniej tłumaczyłem - dla spokojnej głowy, a i księgowa trafiła mi się lux która troche podpowiedziała, więc i z lojalności.