Aktywne Wpisy
strike_lucky +12
#j--------e #pytanie #motoryzacja
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...

Mr_Przyjemny +1018
źródło: temp_file7547335075572241399
Pobierz
![Sprawca kradzieży poszukiwany! Policja publikuje jego wizerunek [WIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e35837890551c345c9c862c3e26628d9d2e6a4ccab7fa3172f19a13126086a13,q80.jpg)

iFirma, Wfirma, Taxcare i inFakt więc mogę oszczędzić komuś porównywania i napisać pare słów.
Ostatecznie, dla siebie wybrałem ten ostatni - InFakt:
- genialny, bo przejrzysty i intuicyjny interfejs zarówno dla wersji mobilnej jak i webowej
- możliwość integracji z rachunkiem via Banqware (podgląd i prognoza salda, automatyczne odhaczanie faktur)
- mnogość opcji personalizacji księgowania (od wyglądu faktur po formaty, automatyzacje płatności, harmonogramy)
- skanowanie faktur kosztowych telefonem (genialna i wygodna sprawa - jedno zdjęcie i resztą zajmuje się księgowy)
- możliwość podpięcia klientowi linków do płatności faktur, przypomnień, maili - pełna kontrola i automatyzacja
- responsywny czat/infolinia jak również szeroki wybór księgowych, których ceny zaczynają się mocno konkurencyjnie
- przejrzyste archiwizowanie faktur, opłat podatkowych, odznaczanie wydruków w razie kontroli mamy wszystko w jednym miejscu
- duży timeline na którym mamy wszystkie terminy płatności VAT, dochodowy, ZUS, PIT wraz z przypomnieniami i integracją z subkontami ZUS/US przez co opłacamy wszystko jednym kliknięciem z poziomu inFaktu bez ręcznego wypełniania
W skrócie - nawet jak ktoś nie jest podaktowym ninja to dzięki tak przygotowanemu UI ma się poczucie że mamy wszystko pod kontrolą z dostępem do historii, również z poziomu telefonu.
Nie mówię że pozostałe usługi są złe, chociaż imo inFakt prostu kompletny (dla mnie jako JDG w IT).
Jak ktoś zaczyna od zera i dopiero zakłada firmę - zastanawia się jak założyć firmę, jaką wybrać formę opodatkowania, potrzebuje wskazówek co trzeba co nie złożyć - opcja założenia firmy z księgowym inFakt też jest i co ciekawe - jest całkowicie bezpłatna - sam skorzystałem i przedłużyłem współpracę z księgowością (ja płacę ~200zł/mc).
Link do rejestracji księgowości online ze zniżką 10%-> ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚・゚https://www.infakt.pl/polecam/infakt-ksiegowosc ・゚
#infakt #b2b #jdg #dzialalnoscgospodarcza #wlasnafirma #firma #podatki #pit #ksiegowosc
źródło: comment_16630939037rZIny0X5rXnLvt0J2OfuA.jpg
PobierzI to jeszcze w okresie "gwarancji stałej ceny" (specjalnie na rok wykupiłem): https://www.wykop.pl/wpis/67835107/#comment-241018333
Kiedyś też polecałem InFakt. Mają ładny interfejs. Ale po tych jazdach z InFaktem już
Ja miałem wszystkie faktury online (można tak mieć). Ale w InFakt nie ma możliwości eksportu plików (skanów, zdjęć faktur). Jest tylko jakiś tekstowy eksport (co też nie wiem czy wystarczy). A trzeba przechowywać faktury za 5 lat wstecz, czyli musiałbym te wszystkie faktury ręcznie pościągać. A jak potem to wprowadzić np. do
@Ziutek_Grabaz najtansi księgowi zaczynają się widzę teraz za 200 netto. Powiem Ci ze ja mam ryczalt i kosztów praktycznie żadnych, więc standardowy mój miesiąc to 1 faktura dla klienta. W teorii więc to 10 min roboty na miesiąc. W teorii. Bo prócz tego dostajemy też ubezpieczenie podatkowe i przeniesienie odpowiedzialności po części na księgowego - on wszystkiego pilnuje - zmian
Z tą odpowiedzialnością to w końcu nie wiem jak jest. Niby ma, niby jakieś ubezpieczenie, ale patrząc na to co InFakt
Tez nie
Za sprawozdanie z natury czy jak to g---o się nazywa, to wysyła mi gotowy szablon, który muszę uzupełnić i trzymać w papierach (lol, a wszystko niby mam online).