Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jakie suplementy oprócz kreatywny i witaminy D stosujecie? Używam też klasycznej przedtreningówki BCAA, skład na zdjęciu.

Po prostu zastanawiam się czy o czym ważnym nie zapomniałem, bo witaminę D stosuję od niedawna.

Ogółem słyszałem że miksy witamin i niektóre firmy jak kfd to scum. Że małe dawki i że tabletki lepiej zamienić na proszek i sypać samemu.

Co myślicie o tej firmie?
https://medverita.com.pl/pl/c/Suplementy-diety/13

#dieta #silownia #mikrokoksy #mirkokoksy i oczywiście ekspertów chemii z #narkotykizawszespoko

PS: ma ktoś rozpiskę jakich witamin się nie łączy, albo właśnie z czym się powinno jeść? Chodzi o przyswajalność.

PS2: ktoś ma rozpiskę ile jakiej witaminy powinno się brać?
pyroxar - Jakie suplementy oprócz kreatywny i witaminy D stosujecie? Używam też klasy...

źródło: comment_1662803857z6gdLm324Wsd0EbIYRZGbG.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pyroxar: Przed przyjęciem, czy podaniem jakiegokolwiek lekarstwa (w tym suplementu, zioła, innej oddziałującej substancji), nie wystarczy przeczytać kilka razy ulotkę i przeszukać Internet. Musisz jeszcze zrozumieć i przewidzieć możliwe potencjalne skutki uboczne, które mogą być daleko gorsze od potencjalnych efektów "leczenia". Zazwyczaj w diagnostyce istnieje inne naturalne lub praktykowane od dawna rozwiązanie (manualne lub psychiczne, czytaj wiedzę: psychologia, psychoanaliza i zaburzenia psychiczne), które w nieporównywalnie bezpieczniejszy sposób zapewni zdrowie.

Szeroko stosowane na pacjentach trucizny:

1. Medykamenty przeciwzapalne dla <40°C w piku
2. Drażniące
  • Odpowiedz
@pyroxar: co do supli to niby mówią żeby robić badania na witaminy, minerały.
Ja zacząłem wpisywac do fitatu wszystko skoro i tak pilnuje zapotrzebowania kalorycznego. Z tym, że zacząłem uzupełniając zwracać uwagę na produkty tego producenta który ma podane mineraly i witaminy. Nagle się okazało że nie muszę suplementowac tego co suplememtowalem. Magnez 180% zapotrzebowania z diety, omega to samo, podobnie z resztą. Wiadomo że witamina d3 to inna sprawa
  • Odpowiedz
@pyroxar: Nie bierz witamin na oko, to nie ma sensu. Zbadaj niedobory, a potem ewentualnie suplementuj.

Przy dobrej podaży warzyw i owoców nie potrzebne Ci żadne witaminy prócz D, która tez należy przed suplementacja zbadac. W ogólnym rozrachunku badania wyjdą korzystniej niż wyrzucanie kasy na suple.
  • Odpowiedz