Wpis z mikrobloga

#monitor #sprzetkomputerowy #programowanie
Próbował ktoś ten ultra szeroki zakrzywiony monitor, i ustawiał go... pionowo?

Czy on jest do tego skonstruowany? (wyobrażam sobie że ta zagięta część by "wisiała" i by mogło dochodzić do przeciążeń).

Wyobrażam sobie pionowo ustawić taki zakrzywiony ekran, i móc niemal kłaść się na fotelu, żeby zobaczyć górną krawędź, która niemal wisi ci nad głową.

PS Jakie są stopnie zakrzywienia takich ekranów?

#webdev #frontend #backend #programista #programista25k
(model z obrazka)
look997 - #monitor #sprzetkomputerowy #programowanie 
Próbował ktoś ten ultra szerok...

źródło: comment_1662294514HlD6HZbmV3Lz8sgXg2nEvD.jpg

Pobierz

Dobry pomysł?

• Dobry 17.5% (10)
  • Zły 82.5% (47)

Oddanych głosów: 57

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@look997: widziałem wiele razy taki setup więc jest on jak najbardziej możliwy, tylko wg mnie wygląda bardzo niewygodnie. Lepiej byłoby wg mnie po prostu kupić jakiś zwykły monitor i ustawić go pionowo. I tak patrzyłbyś głównie na środek ekranu, a żeby przejść oczami z góry na musiałbyś albo zrobić długi ruch gałkami, albo poruszać głową - tak czy siak, dla mnie bardzo niewygodne i niepraktyczne.
  • Odpowiedz
widziałem wiele razy taki setup więc jest on jak najbardziej możliwy,

@cutecatboy: Dzięki, to już jakaś informacja.

I tak patrzyłbyś głównie na środek ekranu, a żeby przejść oczami z góry na musiałbyś albo zrobić długi ruch
  • Odpowiedz
@look997: możesz sobie popatrzeć na reddicie albo pintereście, jak wyglądają takie setupy, najczęściej monitor pionowy to jest jakiś szerszy monitor ale bez zagięć, możesz sobie też sprawić jeden na górze, jeden obok jak na pic rel. Jak chcesz je przestawiać zależnie od ustawienia ciała, to najlepiej kupić wysięgnik na ścianę albo biurko i wtedy manewrować
cutecatboy - @look997: możesz sobie popatrzeć na reddicie albo pintereście, jak wyglą...

źródło: comment_1662295548pzkWvw0VCFDa9LIInNXmxn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wund3r: :D

A mógłbyś zrobić sobie obszar roboczy, który byś ustawił domyślnie na dół, a gdy chcesz siedzieć jak na obrazku(tylko wiadomo, z oparciem pełnym), to byś przesunął obszar roboczy na górę?

Jeśli to nie będzie wygodne, to już bym wiedział, żeby na taki setup się nie nastawiać, tylko pomyśleć o czymś innym. :)
look997 - @wund3r: :D

A mógłbyś zrobić sobie obszar roboczy, który byś ustawił dom...

źródło: comment_1662299653XlfldocxnReGXn6lnUFVFr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wund3r: Nie mogę odpisać na PW, bo masz zablokowane.

Na ten moment raczej zmieniłbym koncepcję też właśnie na dwa monitory, jeden nad drugim.

Chociaż pionowy monitor ma swoje zalety chyba (nie koniecznie tak długi).
  • Odpowiedz