Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@psposki: W Krakowie jedyny w miarę pewny środek transportu (inny niż chodzenie na nogach) to Traficar/Panek. Tylko raz z Traficarem miałem problem, bo jakiś debil zaparkował go na osiedlowym parkingu prywatnym.
  • Odpowiedz
  • 3
@GaiusBaltar: Jakbym chciał sam prowadzić to bym kupił jakiś jeździk już dawno.
Nie po to płacę co miesiąc za bilet okresowy żeby kończyć korzystając z usług firm trzecich ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
W Krakowie jedyny w miarę pewny środek transportu (inny niż chodzenie na nogach) to Traficar/Panek.

@GaiusBaltar: połączenie wad komunikacji miejskiej i własnego auta. Musisz znaleźć takie auto (czasem nie ma żadnego dostępnego w sensownym zasięgu), po to żeby potem stać w korkach i szukać miejsca do zaparkowania. A kosztowo wyjdzie jak uber. To ja już wolę jechać autem.
Na obrzeżach jeszcze to miało jaki taki sens, ale jak traficar wyciął
  • Odpowiedz
@goferek: Traficar vs własne auto? Zależy. Teraz mieszkam na bronksie więc w dużej części nie mam strefy więc parkowanie za friko itd. Jak mieszkałem w centrum, a oczywiście z punktu widzenia prawa nie byłem mieszkańcem to musiałem bulić za parkowanie, wtedy trafficar wydawał się idealny. Teraz używam go jak oddaje auto do aso i żydzą na zastępcze.
  • Odpowiedz
@psposki: Dlatego od dwóch lat nawet w zimie wolę rower. Ani grosza MPK. Drożej i rzadziej - ciekawe dlaczego ludzie rezygnują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz