Aktywne Wpisy
Też was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
kasiaret +95
#slubodpierwszegowejrzenia mam wrażenie, że kobiety są dużo bardziej ogarnięte i stabilne życiowo niz dobrani partnerzy. Dziewczyny są wykształcone, mają prace, mieszkania i są samodzielne.
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował

Tytuł:
Na szczytach rozpaczyAutor:
Emil CioranGatunek:
filozofia, etykaOcena:
10/10ISBN:
9788365680655Tłumacz:
Ireneusz KaniaWydawnictwo:
AletheiaLiczba stron:
260Zaznaczę, że to nie książka dla każdego i ludziom normalnym raczej się nie spodoba.
Mi się czytało bardzo przyjemnie, parę razy się uśmiałem, oraz zgadzam się z autorem w prawie wszystkim. Stwierdzenia jak " samotność kosmiczna" były infantylne, ale dodawało to uroku. Bardzo ładnie o miłości jest napisane i pasowało to do mnie. Książka skłania do refleksji. Moim ulubionym rozdziałem jest "Rezygnacja".
#bookmeter #ksiazki #filozofia #filozofiabookmeter #etykabookmeter
źródło: comment_16604660524McJJFXVnQ9p8HYgC3KWy4.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★★★ (10.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-09-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: reportaż, literatura faktu, prasa
Liczba stron książki:
Tak czy inaczej na propsie taki autor!
@stuparevic: tak i to właśnie Leszek mnie zainspirował do przeczytania. Jeszcze planuje przeczytać "odwróconą piramidę ".
@cotidiemorior: nie znam cię to nie wiem. Ja to wziąłem z programu około piłkarskiego " tetrecy". Mi jako osobie z samymi porażkami podobało się i tylko to narazie czytałem.
źródło: comment_1660467409r5argMaWJ6yQcD7Wxb9LcT.jpg
Pobierzźródło: comment_1660467435rg6fEM83kx6uA5CS1LZNlT.jpg
Pobierz