Wpis z mikrobloga

@didolo03: rozumiałbym ten argument gdyby ps5 nie kosztował 2800zł, przecież to wcale nie wychodzi jakoś super taniej, jeszcze płacisz abonament za online

@hors: jak cos to ostatnio kupowalem kompa i tak na czysto za 5.2-5.5 mozna by bylo kupic kompa z najgorszym ram (16gb 3200 chyba CL 17-19), jakims zasilaczem za 550, plyta za 550, prockiem typu i5 11400F, ew starsze, wtedy chyba plyta tez inna ale pewnie
  • Odpowiedz
@hors 3060 kosztuje 1899-1999zł, pewnie w promocji jakiejś by sie dało ją dostać bliżej 1500-1600zł

To na 3060 da się grać na full z ray-tracingiem? Bo już się pogubiłem. A co do twojego drugiego komentarza to twierdzisz, że na rtx2060 odpalę Spider-Man Miles Morales w 4k, full ustawienia z ray-tracingiem z 30fpsami?
  • Odpowiedz
Mi chodził na wysokich/ultra i wygladal super. Przestałem się cieszyć jak 3 lata później moj super komputer przestał spełniać wymagania minimalne do najnowszych gier

@Daqnny: patrz, a mój komp dawał sobie radę z wiedźminem 3 na średnich i dopiero pierwszą grą, w którą ciężko się grało z powodu wydajności nawet na minimalnych był cp77
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@niemamkoncepcji: Jeszcze jak.
Piracimy wszystko a parę lat później kupujemy perełki w wersji goty za 20zl.
Do grania w multi gamepas lub TCP/IP jesli tytuł obsługuje. Lub obchodzimy się smakiem :(
Gry są za drogie, za super tytuł na premierę mógłbym dać 100zl mówimy tu o tytułach rangi GTA 5, god of war, doom eternal, Wiesiek 3 no perełki.
  • Odpowiedz
To na 3060 da się grać na full z ray-tracingiem? Bo już się pogubiłem. A co do twojego drugiego komentarza to twierdzisz, że na rtx2060 odpalę Spider-Man Miles Morales w 4k, full ustawienia z ray-tracingiem z 30fpsami?

@didolo03: nie, 2060 to bardziej do 1080p, jak chcesz 4k z raytracingiem i 30 fpsami to 3060
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem a dzięki, zapomniałem o tym zupełnie.
Wiele bossów w elden ringu musiałem cheese'ować bo mi się nie chciało po każdej śmierci czekać minuty aż gra się znowu wczyta. minuta walki i minuta ładowania - tak się nie da na dłuższą metę.
  • Odpowiedz
@hors facet ty grałeś wgl. na konsoli masz jakieś pojęcie? Prowadzę z tobą dyskusje, ale gadasz takie bzdury wyssane z placa, że głowa boli. Przecież na ps5 masz do wybory fullHD + RT 60fps i 4k +RT 30fps. To jakim cudem wystarczy mieć Rtx2060 żeby otrzymać taki sam rezultat?

Prawda jest taka, że nie jesteś wstanie złożyć komputera za 2500zł, który bedzie radzić sobie równie dobrze z daną grą co konsola.
  • Odpowiedz
Prawda jest taka, że nie jesteś wstanie złożyć komputera za 2500zł, który bedzie radzić sobie równie dobrze z daną grą co konsola.

@didolo03: A gdzieś pisałem w ogóle że taki znajdziesz? Mówiłem tylko że przy tych cenach konsol różnica nie jest aż taka duża. No chyba że mówimy o xboxie series s, to nie ma konkurencji żadnej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Daqnny: w 2015 na ultra to co ty miałeś? 1080? I7 7700k? W 2018 to ma spokojnie starczało do gier na średnich/wysokich
  • Odpowiedz