Wpis z mikrobloga

Ja ostatni raz ulepszalem komputer chyba 5 lat temu i od tego czasu nie kupiłem nowych części. W nowe tytuły mogę grać spokojnie na średnich nie potrzebuje ultra ustawień grafiki żeby gra mnie zaciekawiła. Jak nie ma fabuły to żadnego rtxy srixy nie zadziałają. A do pracy też wystarcza spokojnie jedynie co to muszę kupić większe monitory dla większej wygody xd
  • Odpowiedz
a najlepsze kiedy konsolowcy twierdzą że konsole nie hamują postępu w branży gier xD

@Chris_Karczynski: konsole tak bardzo blokują rozwój, że największe innowacje w grach są wprowadzane właśnie na konsolach i w grach robionych pod konsole ( ͡° ͜ʖ ͡°) gdyby nie konsole, czyli w miarę tania alternatywa do grania, to karty kosztowałaby jeszcze więcej.

I wcale najpopularniejszą kartą na steamie nie jest GTX 1060. Konsole
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: bo wyświetlanie natywnego 4k to strata zasobów. Fajnie gdyby było, ale przy dynamicznym 4k różnicy wielkiej nie odczujesz, szczególnie że gracze konsolowi przeważnie jednak na telewizorze grają. Jaki % graczy na PC odpali nowe gry w 4k 60 fps?
  • Odpowiedz
@lone_sloane: polecam, ja wkurzyłem się jak wyszło The Outer Worlds. Miałem wtedy Xbox One S z HDD. Gra działa słabo i wczytywała się wieki. Kupiłem specjalnie One X i dysk SSD 480GB (chyba Crucial BX). Najlepsze jest, że jak mam teraz XSX i XOX to mogę przepinać ten dysk między konsolami (nie trzeba pobierać i instalować tej samej gry dwa razy).
  • Odpowiedz
Jak kupiłem sobie mocnego PC pod wiedźmina w 2015 to tez wstawiałem takie porównania. Mi chodził na wysokich/ultra i wygladal super. Przestałem się cieszyć jak 3 lata później moj super komputer przestał spełniać wymagania minimalne do najnowszych gier xD a ludzie na konsolach grali sobie spokojnie w może i trochę gorzej wyglądające, ale zoptymalizowane gierki w których nie trzeba było siedzieć 3h po uruchomieniu w ustawienich. Dlatego teraz czekam aż ps5 spadnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Daqnny: ostro przesadzasz, większość nowych gier automatycznie dopasowuje ustawienia, instalowanie gier to dwa kliknięcia, a co do płynnej rozrywki to i konsola potrafi przyciąć a i pod względem ciszy to mój ps4 pro swego czasu niewiele różnił się od startującego odrzutowca. A notebooki są do pracy ale jak masz normalnego peceta to downgrading do notebooka to katorga. No i powodzenia z graniem w fpsy czy coś co wymaga precyzji na
  • Odpowiedz
Do codziennego używania/pracy to mam notebooka i nie wyobrażam sobie używania do czegokolwiek oprócz gier PC

@Daqnny: No widzisz, kwestia gustu i przyzwyczajeń. Ja z kolei siedząc w domu nie lubię laptopów, wolę stanowisko z desktopem. Do laptopa i tak przydaje się dodatkowy ekran.

Miałem kompa z tego co pamietam lekko ponad zalecane wymagania do wiedźmina, wiec na 900p (bo taki miałem tv) odpalałem sobie wysokie + niektóre na ultra i
  • Odpowiedz
@secs: digital na premierę :) dopłacasz tylko za napęd, osiągi identyczne więc nie porównujmy do ps5 z napędem

XDDDDDDDDD ziomuś chcesz powiedzieć że udało ci się odpalić prawie 8 LETNIĄ grę na laptopie z OUTLETU na wysokich XDDDDDDDDD

• Odpowiedz