Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzangyl: no to dojedzie w ciul w najbliższym czasie... :) już dawno nie widziałem żeby nawet o 1-2 lądowały w nocy... a w ciągu dnia było chyba z 4 czy 5 transportów
  • Odpowiedz
@Fromsky: pewnie do Ukrainy stale napływają nowi najemnicy zaprawieni w boju żądni wrażeń i uzależnieni od adrenaliny którym wojna sprawia przyjemność
  • Odpowiedz
@Fromsky: oczywiście że braknie im ludzi, bo zwiali choćby do nas zawczasu i mają w dupie co się dzieje na wschodzie. My się podniecamy tą wojna jakby nic innego nie istniało a statystyczny Ukrainiec u nas ma w------e i ma nadzieję że go nie ściągną do walki.
  • Odpowiedz
@Fromsky: o wiele za mało. Ukrainie już kończy się sprzęt post-sowiecki, amunicja. Przechodzą aktualnie na nasz typ uzbrojenia/amunicje.

Drogą lotniczą ciezko transportować tyle wszystkiego.
  • Odpowiedz
@galicjanin ludzi może nie banować, problem tylko jest taki że nie wsadzisz ,,jaśka" z ulicy do czołgu czy nie dasz mu obsługiwać artylerii bez konkretnego przeszkolenia które trwa
  • Odpowiedz
@Fromsky: ty naprawdę myślisz że dwa ladowania w nocy czy 5 to dużo sprzętu? Rosjanie całe wagony wiozą amunicji na front. Do wagonu wejdzie więcej sprzętu niż do samolotu.
  • Odpowiedz
@Fromsky:

:) już dawno nie widziałem żeby nawet o 1-2 lądowały w nocy... a w ciągu dnia było chyba z 4 czy 5 transportów

czyli nie wiele.bo np.

Ukraine is using 5,000 to 6,000 artillery rounds a day, according
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: hahahahahaha, weź sobie poczytaj sam na wikipedii ile może przetransportować taki C-5.

Już abstrahuje od faktu , że pewnie 2/3 transportów nie widać na Flightradar24, nie mówiąc o innych środkach transportów. Wszystkie poważne media militarne,są zgodne do tego że największy problem to ilość i czas na przeszkolenie ludzi,zwłaszcza do natowskiego sprzętu.
Z ciekawości, skąd wziąłeś swoją (nie)wiedzę na temat tego,że transporty samolotowe mogę jedynie uzupełnić straty kałachów,nlaw itd? Dawaj,
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: też lubię zawsze oglądać, jak Amerykanie droga lądowa transportują sprzęt do Europy

Co do reszty, nie będę marnował czasu, każdy ma Wikipedię,YouTube i google, może sam przeczytać i wyciągnąć wnioski. Zwłaszcza jeżeli umie przeczytać to co ktoś inny napisał,ze zrozumieniem. Zwłaszcza,że umknął Ci fragment o "innych środkach transportu". A ja nie mówiłem o abramsach,za to ty napisałeś że samolotami to się transportuje magazynki i kalachy.

• Odpowiedz
też lubię zawsze oglądać, jak Amerykanie droga lądowa transportują sprzęt do Europy

@mondrymiszcz: cymbale czego nie zrozumiałeś w

Ciężki sprzęt w większych ilościach zazwyczaj transportuje się drogą morską/lądową

ale potężni znawcy wojny z wykopu
  • Odpowiedz