Wpis z mikrobloga

@WiktorekS: skoro kiedyś się dało to i dzisiaj się da. Nawet przecież nasza kochana UE dąży do tego żeby producenci taki sprzęt oferowali.

Ja się produkcją nie zajmę, to nie moja dziedzina.
  • Odpowiedz
@Krupier: wlasnie odwrotnie. UE zakazuje stosowania takiej praktyki (czyt. produkowania sprzetu tak zeby ten sie zepsul zaraz po utracie gwarancji), dlatego tez coraz wiecej producentow zastanawia sie nad systemem subskrypcji. Bo opcje masz dwie: albo powstanie taki system, albo bedziesz mial gowniany sprzet w kosmicznej cenie. Bo producenci nie produkuja sprzetu dla funu, tylko po to zeby zarobic.
  • Odpowiedz
@Mithrindil: > @SmutnoMi: Hmm, rozumiem Twój punkt widzenia. Z drugiej strony - mam czas w życiu że zarabiam naprawdę bardzo dobrze. Kupuje sobie zajebiste AGD, wypasiony zegrek, motocykl, hulajnogę elektryczną, odkurzacz centralny. Kupuje bo mnie stać, kupuje i mam. Nagle z jakichś przyczyn już tyle nie zarabiam. Ale to co kupiłem to mam i mogę nadal śmigać na motocyklu, gotować w thermomixie, szpanować Rolexem. A jak kasy zacznie
  • Odpowiedz
Wszyscy dorabiacie do tego ideologię jakoby miały to być plan turbolewaków którzy chcą znieść własność prywatną. Tymczasem jest to jak najbardziej przejaw prawicowego kapitalizmu, kolejny etap jego rozwoju. Właściciele zasobów nie sprzedają innym swoich towarów, lecz świadczą im usługi wypożyczenia. Zarabiają więcej nie robiąc nic i nie tworzą sobie same konkurencji.

@kubson93: dla producentów samochodów to jest ułatwienie, bo zamiast produkować 15 wariantów wyposażenia to produkują jeden - pełne. I
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@314159: dlatego że dąży się do całkowitego wyeliminowania produktów kupowanych własnościowo. Szczególnie w sferze cyfrowej to jest nagminne. Subskrybcji niektórych też używam , nie demonizuje całkowicie. Po prostu musi być jakaś równowaga i złoty środek
  • Odpowiedz
czemu dla ciebie problemem są subskrypcje?

@314159: dla mnie to jest niewygodne. np. w sytuacji z tym abonamentem za podgrzewanie d--y w aucie musialbym stworzyc dwa powtarzalne eventy w kalendarzu przypominajace mi o wlaczeniu/wylaczeniu abonamentu na zimne miesiace. majac paredziesiat takich abonementow musialbys jeszcze miec dodatkowy abonament za usluge zarzadzania nimi ( ͡° ͜ʖ ͡°). np. zobacz co sie dzieje z hbo - wprowadzili hbo max
  • Odpowiedz
@314159: nie chce zakladac konta w appce mentosowej, porownywac ktore z planow abonementow sa korzystne, dostawac spam na maila, przystosowywac sie do zmian w regulaminie czy planow, miec spam w przelewach na koncie bankowym itp. po prostu wole isc sobie kupic te mentosy, bo tak mi jest wygodniej.
  • Odpowiedz
@anonimowy-anon: Nigdzie się nie zebrałem, normalnie z innymi mirkami dyskutuje. Nie wiem w ogóle co to za odzywka, czujesz się lepiej jak z samego rana napiszesz coś głupiego? Zreszta już skończyłem, z tobą zwłaszcza
  • Odpowiedz
@kubson93: Ani lepiej ani gorzej, po prostu wyskoczyłeś z jakimiś zarzutami o prawactwie-lewactwie, a nikt na ten temat nic nie pisał. Komentujący odniósł się jedynie do autentycznej kampanii. Żegnam, cieszę się że skończyłeś.
  • Odpowiedz