Aktywne Wpisy

akNe +197
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
lenovo99 +6
Jaka gra na początek przygody z planszówkami? Coś do 100 zł żeby było od 2 do 4 osób.
#grybezpradu #gryplanszowe
#grybezpradu #gryplanszowe

Pas lewy jest dla skręcających w lewo oraz taksówek itp.
Pytanie. Z powodu nie utrzymania osi jezdni przed i za w/w skrzyżowaniem kto ma pierwszeństwo. Taxik czy ja jeśli jedziemy równolegle. Wg przepisów ja bo jestem z prawej o on nie jest pojazdem uprzywilejowanym.
Znając życie to taxik by się upierał. Jak myślicie?
źródło: comment_1659627350PjirSVNYnddlJVis0XhlU9.jpg
Pobierz@LaHamTen: ja ten pas widze a mam wade wzroku ( ͡º ͜ʖ͡º)
@LaHamTen: ale nie uczyli Cie ze zajmuje sie pierwszy pas od kraweznika? Dlaczego ciagnie cie na drugi pas?
@LaHamTen: ruch prawostronny - znalezienia się pod sky towerem na tym pasie spodziewał bym się wyłącznie po autach nauki jazdy z przysypiającym instruktorem (。◕‿‿◕。)
Tam jest lamane pierwszenstwo w prawo, taxi w prawo, ty prosto, kto ma pierwszenstwo? Pomijam fakt, ze ludzie nie potrafia uzywac kierunkow na takich skrzyzowaniach i trzeba byc ostroznym.
źródło: comment_1659633856FdhQuvg6xFhvC9QCJ2Xjhh.jpg
Pobierz@xTortox @Wychwalany Tam jest śmiesznie z tym zajmowaniem prawego pasa bo za cholere nie wiadomo czy są 3 czy 4 pasy i często ludzie są zdziwieni jak zajmiesz pierwszy od prawej do jazdy na wprost zamiast tego który jest
źródło: comment_1659635914sYRD8ysMRc8ia2Q5WxCCF0.jpg
Pobierz@LaHamTen: jest pomarańczowy i zielony
źródło: comment_1659637199wvao3WSXhpCW3m38Fh7I8e.jpg
PobierzFilmik o kończących się pasach. https://m.youtube.com/watch?v=eglVSvXUVQg&feature=emb_logo
źródło: comment_1659637782LqGhpxnm8zKcm8lzyJflYX.jpg
Pobierz@LaHamTen: możesz, a co do przepisów to obowiązuje tutaj
art. 16 ust. 4 „Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.”
więc jeśli twój wjazd na drugi pas był nieuzasadniony, np. zatorem na pierwszym pasie, to łapiesz się na powyższy paragraf
@LaHamTen: pasy wyznaczone sa przez takie białe prostokąty zaznaczone strzałkami
źródło: comment_165963844604DJuPTIETfLy11G2cbzV5.jpg
Pobierz@LaHamTen: no i pasy idą tu zgodnie z droga główną, nie ma pasu do jazdy na wprost czy w lewo w piastowską jak twój zielony
@Wychwalany: ah, i przy okazji przypomniało mi się żone we wrocławiu zatrzymali na podstawie tego paragrafu i dostała pouczenie