Wpis z mikrobloga

Mireczky najdroższe dziki, #mikrokoksy ludzie z #silownia i #suplementy

Kiedy zaczęliście brać kreatynę przy treningu? Mono czy jabłczan, orotan itd.?

Osobiście od 2014 chcę zacząć, bo sporo już bez niej przyjechałem (acz ciągle mam jakieś tam postępy - zaczynałem od otyłości więc teraz jak najszybciej nadrabiam stracone lata). I teraz tak - szlag mnie trafi jakby mnie zalało znowu, bo redukowałem w pocie czoła i kasa nie gra zbytnio roli (i tak już popłynąłem) - rozumiem żeby uderzać w jabłczan?

Dziękuję Wam za wszelkie porady, pozdrawiam (òˇ)
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szaft: dobre pytanie, sam wlasnie przed nim stoje. moja sytuacja jest troszke bardziej skomplikowana bo SW to nie jedyna rzecz ktora trenuje, ale zamiast pytac sie mnie sam sie dolacze do pytania. sam zaczalem brac mono po jakims roku cwiczen, potem tez bralem jablko, ale efekty byly gorsze. poczatek 2014 tylko z mono.
  • Odpowiedz
@Szaft: po mono? robilem zawsze aero nawet na masie, wiec z 2 centyle w pasie doszly. bardziej czulem sie nadmuchany z racji tej wody ktora siedzi po mono.
  • Odpowiedz
@Szaft: brałem cm3 od olimpu i nie odczułem takiego powera jak na mono, na łapach co najwyzej po 1,5 cm poszlo. ale to zalezy od czlowieka. ja zostaje przy mono.
  • Odpowiedz
@Szaft: Damianero Ci powie, że mono, a na mnie nie działa, jak brałem nic nie widziałem, jak przestałem to też żadnej różnicy. Jabłczan też nic. Ale po prostu mam pecha, wchodzi mi tylko ze stacku, tak jak innym zwykłe mono. :/

Spróbuj mono, zrób zdjęcia, jak nie będzie efektów, to eksperymentuj. Kupiłem ten stack, czekam aż będzie kaloryfero, to zaczynam. Chociaż święta skutecznie ten termin odwleką. :D

Ten stack wszedł
  • Odpowiedz
@Szaft: Tylko mono, a od kreatyny cie nie zaleje tylko od diety, jak będziesz dużo wpieprzał na cyklu to wiadomo ze cie zaleje, ale kreatyna w tym udziału mieć nie będzie. Jak masz problem z trzymaniem sylwetki to spróbuj IF (intermittent fasting).
  • Odpowiedz
jak będziesz dużo wpieprzał na cyklu to wiadomo ze cie zaleje,

@mac_1: bo duzo typów myśli, że jak bierze krete to może jeść wszystko i w każdych ilościach bo "są na cyklu i wszystko pójdzie w mięcho"
  • Odpowiedz
@Szaft: Ja to chyba po miesiącu lub dwóch kupiłem mono, później brałem też jabłczan, stacki i jeszcze jakieś g---o, możliwe że orotan, żeby na koniec wrócić do najtańszego mono, bo cena/efekty wychodzą najlepiej. To nie jest tak, że na kreatynie Cie zalewa. Nie robisz się miękki i tłusty, tylko pełny i twardy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu mięśnie są bardziej nawodnione i pełniejsze, ale też
  • Odpowiedz
@Szaft: tylko mono, ale tak jak mówi @churagan nie spodziewaj sie bog wie czego, to jest tylko suplement, dodatek, nic wiecej. Najwazniejsze sa dobry trening i dobra dieta. W jaki sposob moze Cie zalac po krecie? Tylko nadwyzka kaloryczna moze spowodac, ze zaczniesz tyc...
  • Odpowiedz
@Szaft: Raczej zadziała, ale jest dużo droższe, a wg mojej opinii nie zadziała lepiej.

Jeśli po 1-2 cyklach uznasz, że mono nie działa na Ciebie za dobrze (tak jak @doopchuck:) to możesz spróbować czegoś innego. Wcześniej szkoda kasy.
  • Odpowiedz