Aktywne Wpisy

Bunch +15
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
stanley___ +2
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

ja zaczynalem na poczatku czerwca z mniej niz 40 kg na klate (4x10) (mam 175cm, 75kg), teraz robie 50kg, czyli mniej niz 2kg na tydzien progresu.
wczoraj odpisal mi @TenOdMirabelek i mnie troche dobilo
czy tak jak mi idzie progres to jest masakrycznie zle?
#mikrokoksy #silownia
Jeden będzie robił szybkie postępy, u drugiego się to zatrzyma, etc. Nie patrz na innych, bo każdy jest "inny", a zazwyczaj to co mówią, zazwyczaj można podzielić na
Zaczynasz od 4x8 50kg
Za tydzień dokładasz 2,5, więc masz 4x8 52,5kg
Za kolejny tydzień 55kg, ale załóżmy, że w ostatniej serii już nie dajesz rady wycisnąć 8 powtórzeń. Wtedy w kolejnym tygodniu robisz 4x7 znowu 55kg i wyciskasz wszystkie powtórzenia. Kolejny tydzień znowu dokładasz i masz 4x7 z ciężarem 57,5kg.
To maraton, nie sprint
Pamiętaj, że organizm nie odróżnia bodźca hipertroficznego. Jeżeli dołożysz 10kg więcej na treningu, albo tylko 1 powtórzenie w serii więcej (x 5 serii to +5 powtórzeń calościowo) - to nie urośniesz więcej od dodania 10kg względem 1 powtórzenia, jeśli serie były do upadku to wzrost masy będzie
Niestety chyba dokladac 1 kg sie nie da? nie widzialem na silowni krazkow po 0,5 kg zeby symetrycznie dokladac.
źródło: comment_1658424202IyakFt4fUZrDH7BPCSAeFe.jpg
Pobierz