Wpis z mikrobloga

@pomidorki_koktajlowe: Najbardziej mnie rozwalił koleś który ostatnio pisał że sąsiadka się go czepia ze pali na balkonie (w mieszkaniu jej śmierdziało a ona ma astmę). A jak ludzie zapytali czy nie może smrodzic w domu, to odpisał że ma małe dziecko i nie będzie mu dymił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pomidorki_koktajlowe:
Ktoś pali na balkonie:
Wykopek: ale cham, smrodzi sobie i innym, nie każdy lubi dym papierosów, takiemu to tylko mela na ryj!
Ktoś ma drżącego się kaszojada w mieszkaniu:
Wykopek: Takie są uroki mieszkania w bloku, jak szukasz spokoju to wyprowadź się na wieś, bo w bloku mieszają różni ludzie blisko siebie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@xarcy:

To trzymaj ten śmierdzący dym na swojej prywatnej przestrzeni, śmierdzielu.

Powiedział manlet wykopek wygrywając w myślach bójkę z tym somsiadem co znowu na patelni olej przypalił i smierdzi
  • Odpowiedz
@pomidorki_koktajlowe:
Art. 144. KC
Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych.
  • Odpowiedz
@goferek ponad przeciętna miarę wynikająca ze społeczno gospodarczego przeznaczenia nieruchomości. Ja nie palę śmieci na tym balkonie a papierosa, bo jestem uzależniony i potrzebuje nikotyny. Czy fajek to palenie ponad przeciętna miarę? Ten przepis służy do ochrony ludzi przed januszami co nie wiem pała dzień dnia liście na działce i smrodza non stop powietrze sąsiadom
  • Odpowiedz