Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szury są głupie - starczy że jakiś patostreamer czy inny "ałtorytet" wyda swoje robaczki

@funkmess: czyli rozszerzamy pojęcie szura, teraz to nie tylko ktoś kto chce, żeby szczepionki były dobrowolne, ale też ktoś kto nie chce jeść robaków xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Al-3_x bo więcej białka i mniej tłuszczu to wcale nie jest opcja zdrowsza. Diety wysokobiałkowe dla osób które nie są zawodowymi albo bardzo zaangażowanymi hobbystycznymi sportowcami są wręcz niepolecane.
Jeśli całą ilość wołowiny/wieprzowiny obecnie spożywanej zmieni się na robaki po prostu bez konkretnych dodatków tłuszczowych to zdecydowanie nie będzie to opcja zdrowsza.
  • Odpowiedz
@virusriddle: 60 lat temu mięso jadło się raz na tydzień, i to było święto. 100 lat temu jadło się mięso raz na miesiąc. 200 lat temu, tak samo, 300 lat temu tak samo, 400 lat temu tak samo. 500 lat temu tak samo. I.T.D.
  • Odpowiedz
Jest to też z pewnością bardziej etyczne zabić owada, niż krowę

@Al-3_x: w zasadzie dlaczego? Bogatsza percepcja gwarantuje większą wartość życia?
  • Odpowiedz
Nie mam zamiaru ci tego bronić, ale atakowanie kogoś na starcie bo nie chcę "twojej diety"... No brzmi przekonująco. Nazywanie szurem, bo nie lubi jak Ty łapać rybików po nocy w łazience, żeby mieć coś na śniadanie.

@TheOneEyedKing: Może przejrzyj główna z ostatnich kilku dni, inba zaczęła się od agresji szurów że jedzenie robaków jest "obrzydliwe".
  • Odpowiedz
Kiedy te szury zrozumieją, że bezpańskie kundle należy od razu usypiać zamiast trzymać i pozwalać cierpieć w schroniskach?

@bnz44: Uhm. A wiesz że większość wałęsających się psów trafia do właścicieli, którym się zgubiły czy tak nie bardzo?

Osobiście brzydzi mnie robactwo i w życiu nie włożyłbym tego do ust. Tak samo jak nie jadam małż, kawioru, ślimaków i innych "ekscentrycznych" dań. Mam wolność wyboru, więc wybieram normalne jedzenie, nawet jeśli jest
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Cóż to, bolszewickie szury także mają swoje triggery?
Eliminacji mięsa z diety większości społeczeństw świata można próbować dokonać wyłącznie przez kompletny zamordyzm. Dlatego mniejszą szkodą jest gnojenie w zarodku tych którzy występują z takimi pomysłami.

książka do etyki, hehe ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz