Aktywne Wpisy
JaX92 +28
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

JatuArmy +150

źródło: comment_1656751687idEJWTXp7e8lUjrIaTyEbk.jpg
Pobierz@RapIArbuzy: post był był otagowany #programista15k #programowanie a nie #inzynieriaoprogramowania
W większości przypadków wiedza o tym jak działa DNS nie jest potrzebna, chyba, że programujesz coś dosyć niskopoziomowego, ale przeważnie nawet nie musisz wiedzieć takich ogólników, że serwer DNS zamienia adres strony na ip czy coś w tym stylu bo po prostu tej warstwy nie dotykasz jako programista, podejrzewam, że
@NieBendePrasowac: Tak, bo znajomość warstw OSI modelu to wiedza tajemna, tak samo jak banalny round robin.
@dwugitofenobezlikusensolikum: A jak chcesz ustawić wpisy w DNS nie mając wiedzy jakie są recordy oraz że dns działają hierarchicznie?
Wy chyba mnie trollujecie, no nie dziwie się że w mojej firmie mieli problem z zatrudnieniem
@RapIArbuzy: na takiej samej zasadzie jak masa ludzi podbija sobie basy w equlizerze swojego technicsa nie mając pojęcia o tym jak to działa czy co to jest transformata fouriera. Jak ustawiłem w windowsach ip dnsa na 8.8.8.8 to jeszcze to nie świadczy o tym, że mam jakiekolwiek pojęcie o tym jak to
@dwugitofenobezlikusensolikum: Czyli będziesz wrzucał losowe adresy IP pod różne dns recordy aż zacznie działać? Bo to właśnie pokazuje
@RapIArbuzy: pytanie o CAN było na tym samym poziomie zaawansowania czyli jedna strona na wiki,a jednak tego nie wiesz. Nigdy nie miałem pytań o DNS ani load balancer na rekrutacji. Zwyczajnie, przeciętny developer się tym nie zajmuje, podobnie jak najczęściej nie zajmuje się CI CD bo są od tego devopsi.
Twoje uwagi są tak samo głupie jak
@NieBendePrasowac: Czyli to jest poziom zaawansowania, jeżeli znasz OSI model, znasz różnice między warstwami i rozumiesz że wszystko jest enkapsulowane? xD
@NieBendePrasowac: Ale co mam zrozumieć, póki co to usłyszałem kilka świetnych porównań. Pierwsze to porównanie ustawiania DNS do equalizera, czyli mam losowo wrzucać adresy IP i losowo ustawiać recordy. W końcu develop dostanie taska do ustawienia dns na aws, czy azure i będzie losowo wrzucać adresy które mu przyjdą do głowy i testować recordy.
@mcjq5: To jest wiedza podstawowa, ponadto nie pracuje z tym na co dzień i nigdzie tego nie stwierdziłem.
Komentarz usunięty przez autora
@RapIArbuzy: Ostatnio na dużej grupie fejsbukowej kilku gości się kłóciło, że DevOps nie musi wiedzieć jak działa routing bo od tego są sieciowcy więc wiesz... ( ͡° ͜
Komentarz usunięty przez autora