Aktywne Wpisy
Undying +229
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +297
A jakbyście sprawdzili czy będzie dużo chodził na chorobowe/urlop podczas większej ilości rozmów? Poza tym może ma chłopak jakieś problemy, o których nie wiecie
Komentarz usunięty przez moderatora
@waldemarpawlacz: Trollujesz? To tak samo jak nie wiedzieć na której warstwie może działać loadbalancer i jakie są tradeoffy.
+ też z perspektywy pracownika jestem przeciwny rekrutowaniu randomow debili, za których trzeba potem odwalać robotę. Wolę więc żeby się kilku wymiataczy zniechęciło i omijało moją firmę, a ostatecznie przyszedł gość, któremu się chce i
1)HR
2)Rozmowa techniczna
3)Rozmowa Face to Face
Są wystarczające przeszedłem u siebie przez te 3 etapy mój charakter i wiedza pasowały menadżerowi działu w którym pracuje i gitara, każdy zadowolony.
Bez zbędnego #!$%@?. Na pewno zniechęciłoby mnie 10 dodatkowych etapów testy online i mierzenie #!$%@?.
Jedna z firm w tamtym okresie oprócz rozmowy z HR i menadżerem wymagała ode mnie filmu z „introdukcja mojej osoby
@RapIArbuzy: kwestia czasu nim urząd skarbowy zaora takie praktyki. Płatne chorobowe to z miejsca domniemanie stosunku pracy.
Ponieważ jest
@RapIArbuzy: dlaczego niby programista miałby to wiedzieć? przecież to raczej devopy albo jacyś admini są bardziej od tego, no chyba, że programista serwera dns