Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Czy zmiana nazwiska po ślubie jest ważna? Ⓘ
Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna –
Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna –

#programowanie #programista15k #webdev #frontend #react #backend
Wiecie co jest fajne w IT poza stawkami? Ilość czasu w której możesz nic nie robić. Jak się zmienia projekt to mozna miec np. 3 tygodnie czasu za który ci płacą i nic w tym czasie nie zrobisz bo czekasz na środowiska. Nawet jak projekty są w trakcie to jest sporo bezuzytecznych calli, w których osobiscie sie nie odzywam za bardzo i gram w gry na drugim ekranie. Po pierwszym roku pracy ustabilizowalem czas potrzebny na wykonanie swojej pracy na 5h dziennie i wiem ze sporo kolegow ma nawet mniej. Po godzinach sporo czasu poświęcam na własne projekty do portfolio ale to jako dodatek i mógłbym tego nie robić gdybym nie chcial. Poprzednio byłem w branży usługowej. Kilkanascie klientow dziennie, użeranie sie. Tutaj pracuję ze specjalistami, a z klientem nie mam kontaktu. W dodatku nie mam takiej presji że zarabiam tyle ile wyrobię własnymi rękami bo mam stałą stawkę niezaleznie ile godzin dziennie pracuję. No i praca zdalna - super sprawa, ostatnie 5 lat codziennie 1h dziennie w komunikacji miejskiej takze czuje zmiane na plus. Ogólnie polecam
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62bc30f08b1d4d9d794a0486
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
Czy ty pracujesz w tej samej firmie co ja? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potrzeba nam ludzi, szybko, szybko, start asap. I gowno.... Juz nawet nie mam co ogladac w internecie. Zastanawialem sie czy nie ogarnac drugiego etatu, 50k za nic nie
Komentarz usunięty przez autora
chociaz gdybym chcial do outsourcow wrocic, tam w devopsie latwo znalezc fajna zadaniowa robote, ale w inhouse to ostatnio jest rzeznia
a prawda jest taka ze wystarczylaby odrobina dobrej woli, poswiecenie czasu na dopracowanie
Komentarz usunięty przez autora
---
Zaakceptował: LeVentLeCri