Aktywne Wpisy

Panitsch +100
Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy
źródło: obraz_2025-09-24_155525502
Pobierz
Soothsayer +13
biorę po 10 złoty od każdego i słycham państwa dlaczego wyprowadzenie się na wieś to zły pomysł i co mnie może tam w------ć a ja wysłucham i sobie przemyślę

#praca #emigracja #niemcy #monachium #informatyka
@JayCube: ile Was jest i ile oferują? Szukaj raczej w okolicach Monachium, dojazd w zasadzie tak samo dobry, a czynsze mniejsze powinny być
Komentarz usunięty przez autora
@JayCube: mozna znalezc mieszkanie za w miare normalna kase. Przykładowo u mnie w bloku (miejscowość na obrzeżach Monachium z dojazdem kolejka do centrum w 20min) mieszkania trzypokojowe sa wynajmowane po 1200€ warm, moja znajoma w tej samej miejscowości tyle placi za domek 90m2 z ogródkiem. Także sie da tylko trzeba szukać.
Największą zmorą sa tak
Na razie negocjuje, ale w tym tygodniu musze podjac decyzje.
Z tego co rozuniem to liczysz ze €2300 wystarczy na utrzymanie rodzinki 2+2?
Jak dzieciaki i niemiecka szkola? Dostana pomoc w nauce jezyka?
@derezeus: Rekruter twierdzi ze po pokazaniu kontraktu z ich logo to my bedziemy wybierac w ofertach :p
Córka ma 1,5 roku a syn 5 miesięcy, więc same się nauczą języka ze żłobka, ale z tego co wiem są chyba też jakieś pomoce.
Nie wierz w to co mówią, zwierzęta i dzieci mocno utrudniają
@JayCube: Jak są tacy cwani, to niech Ci sami chatę ogarną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie chcę Cię martwić, ale Mü to miasto ekspatów i jeżeli to nie jakaś lukratywna fucha dla armii albo jakieś unijnej instytucji, to każdy to zlewa jakie logo będzie na umowie, bo w stolicy Bawarii
@derezeus: Nie wiem, cale dorosle zycie spedzilem poza granicami Polski :)
@Hfishman1: a najlepsze ze cale stada niemcow żyją tylko tym tematem i dwa razy dziennie potrafią aktualizować dane jakie nowe obostrzenia wprowdzono by je
@JayCube: zazdro. Ja nadal siebie pytam czemu tak późno:)
O niedaleko mnie, bardzo ładna okolica, jeżdżę tam na spacery po lasach a wczoraj byłem właśnie na S7 Kreuzstrasse w dolinie rzeki Mangfall. Na piwko to masz jedną stację do Aying do lokalnego browaru i ogródka piwnego.